Volcan La Corona

Over gisteren is weinig spannends te vertellen: we zijn rundum Hause gebleven. Het is schitterend weer geweest en ons terras bood alles waar ik die dag zin in had. Peter heeft nog wel een wandeling in de buurt gemaakt, maar dat leverde weinig spannends op. We hebben ’s avonds wel ontiegelijk lekker gegeten, o.a. lapas. Dat is een zeeslak met zo’n mooie schelp dat we er 6 mee hebben genomen om thuis bij de collectie op tafel te leggen.

 

 

 

 

 

Vandaag zijn we weer actief. We vullen de rugzakken met water en reserveschoenen (als mijn gekneusde teen begint te vervelen, kan ik overstappen op mijn geliefde slippers) en nemen de wandelstokken mee die hier in de gang in ons huis hangen: we gaan de Volcan La Corona (de kroon) beklimmen. Het is een compleet andere tocht dan die naar de Montagne Blanca. Minde steile klim omhoog en veel meer beplanting met lentebloempjes: heel mooi. En, het uitzicht in de krater  is ook schitterend!

 

Voor de lunchpauze strijken we neer in ons geliefde Arrietta aan het strand.

De cactustuin is het laatste onderdeel voor vandaag. Het is er nu, in de lente, mooier dan in januari: meer ontluikende bloemen en jonge scheuten. Het is weer genieten vandaag!

Een kleine selectie uit 70 (!) cactusfoto’s.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.