Vlorë

zondag 12 juni

Vlorë schijnt heel mooi te zijn, volgens een jong stel dat we tegengekomen zijn in Tirana.
Het ligt aan zee, in een natuurgebied en zij hebben er zelfs flamingo’s gezien.
Dat klinkt veel belovend.

Als we in Vlorë aankomen hebben we op veel wegen met flinke gaten gereden (dan zie je niet zo veel van de omgeving, maar het was verder ook niet zo’n spannende rit.)
Het parkeerterrein dat we vinden, heeft ook allemaal gekke richels en geulen en we besluiten een zijweg in te slaan naar Hotel Flowers, koffie te drinken en te kijken of we daar beter kunnen parkeren.
Bij aankomst lost het probleem zichzelf op. De eigenaar staat op straat en dirigeert ons naar de overkant waar hij een bouwbedrijfje heeft met een privé-parkeergelegenheid. Dat wij willen gaan fietsen in het natuurgebied en dus daar langer moeten staan, vindt hij geen enkel probleem! Peter maakt van de gelegenheid gebruik om nog wat te ontbijten bij de koffie en als we naar het toilet vragen, zegt hij dat we op kamer 10 van de toilet gebruik mogen maken.

En dan zitten we op de fiets, richting Laguna e Nartës. In het begin worden we alleen maar ingehaald door voortjakkerende auto’s wat niet echt relaxt fietst, maar later wordt het beter. Als we bij de Laguna aankomen, zien we geen flamingo’s maar wel een lange loopplank die naar een mooie kapel leidt die bij een voormalig klooster hoorde. Op de loopplank is het druk met dagjesmensen die hun uitje op zondag hebben en er wordt op krabben gevist met een kippepoot en een vangnet (dat gaat prima!).

We rijden terug naar de camper (eten onderweg mosseltjes aan het strand) en zetten koers naar de camping in Vlorë.
De camping valt ons tegen: we staan op een open veld in de brandende zon en stormt er.

We wandelen even een klein stukje langs het water en drinken wat op een terrasje bij een hotel én (wat even later blijkt) camperplaats. Veel fijnere plekken, veel minder wind. We aarzelen niet lang. We vragen of er nog een mooi plekje is voor ons (we hebben het stiekem al uitgezocht) en binnen 10 minuten zijn we verhuisd!

Prima stek om weer lekker bij te komen vanmiddag!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.