Van Warns naar Harich

Vandaag rijden we van Warns naar minicamping De Groene Parel in Harich.
Het is een klein stukje, maar we gaan toeristisch rijden met een paar stops onderweg.

De eerste stop is aan de haven van Stavoren. Bij de Potvis krijgen we een elektrische kachel op het terras en een pannenkoek met cappuccino: daar kunnen we wel weer even op verder.
In Stavoren vinden we al snel het Vrouwtje van Stavoren en uit de info die erbij staat blijkt dat ik de helft van de sage nog onthouden heb. Dat ze zo’n ontevreden en inhalig mens was, heb ik waarschijnlijk verdrongen, maar de in zee geworpen ring die naderhand teruggevonden werd in een vis weet ik nog wel. Ik vind dat ze een prominente plaats heeft gekregen daar aan de Havenweg.


De volgende stop is in Hindeloopen. Dat stadje verrast ons: we vinden het mooier dan Stavoren en hoewel de fontein van Stavoren indrukwekkend is, vinden dat Hindeloopen ook wat dat betreft de winnaar is. (Alle elf steden in Friesland hebben behalve stadsrechten ook een fontein. Ja, we komen heel wat te weten over ons eigen land.)

Op de camping worden we heel vriendelijke ontvangen door de eigenaresse Tine, die ons een mooi plaatsje geeft.
En dat niet alleen: ze heeft ook een tip voor een restaurant, 5 km. fietsen verderop, met een verwarmd terras én we kunnen hier een sauna huren.
Het restaurant houden we als optie voor morgen, maar van de sauna maken we nog dezelfde avond gebruik.
Het is heerlijk!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 reacties op Van Warns naar Harich

Reacties zijn gesloten.