Van Oviedo naar Haro (Rioja)

Woensdag 21 juli
Het is een lange rit vandaag.
Het stuk tot Léon is onverwacht heel mooi, maar daarna is het een lang, saai stuk.

We komen ruim in de middag aan in Haro, de Rioja-streek.
De aankomst is rommelig, temeer omdat ik bij het achteruitrijden  – volgens de receptioniste sta ik op een verkeerde plek en zij maakt dit nogal paniekerig duidelijk – het achterlicht van de fietsendrager raak, waardoor dat onderaan hangt te bengelen. Later blijkt het verlichtingsdeel het nog goed te doen en we worden handig met duckttape, dus dat is voorlopig opgelost.
Dan zetten we den Duuk weg op een best lekker plaatsje, draaien de luifel uit etc. en bedenken dan dat hij beter andersom kan staan ivm de plaats ten opzichte van de zon die steeds feller is gaan schijnen en het is bloedheet. Dus, alles even opnieuw en beter…. Gelukkig gaat dit alles inmiddels supersnel dus we zitten best wel snel aan een drankje.
’s Avonds fietsen we even naar het centrum en dat ziet er leuk uit.
Morgen terug om te verkennen.

Donderdag 22 juli
Zoals we ons voorgenomen hebben, rijden we ‘s morgens naar het centrum.
We gaan eerst naar het plaatselijk museum, wat in een mooi gebouw met een toren gehuisvest is en voornamelijk moderne kunst exposeert. Het is gratis en de twee receptionisten zijn verschrikkelijk vriendelijk en bereid tot een praatje. We genieten van de werken van Cenzano, een plaatselijke kunstenaar die verschillende materialen combineert en vooral met hout prachtige constructies maakt.
Als we weggaan worden we door 3 man uitgezwaaid, want ook de vrouwelijke interieurverzorgster hoort bij het team: geweldig!

We gaan ook nog even de Thomaskerk in, eigenlijk zonder iets speciaals te verwachten, en die is toch mooi! Alleen het plafond is al de moeite waard. En ook hier weer een dame van ontvangst die zich, samen met haar collega, geweldig uitslooft om het ons naar de zin te maken en ons zoveel mogelijk te laten zien.

Bij het VVV worden we gewezen op de mogelijkheid om wijn te proeven bij de wijnhuizen, zonder rondleiding want die zijn er vandaag niet meer, met een eigen proeverij. Het zijn er twee en we proberen ze allebei. Ze liggen op 200 m. van onze camping dus dat komt goed uit. Bij de tweede blijven we lang hangen. Ze serveren daar heerlijke hapjes bij de wijn, o.a. lunch met Iberische ham/worst, op hun schaduwrijk terras en dat is vandaag een zegen: het is 40 graden, zelfs voor hier niet  normaal.

Morgen wordt het koeler, maar dat gaan we hier niet meer meemaken. We gaan door naar Frankrijk.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.