Van Monte Gordo naar Quarteira

Wat een mooie dag

De eerste stop is nog geen 10 km. verderop: Castro Marim.
Het is een hooggelegen nederzetting waar vroeger de tempeliers hun toevlucht hadden gezocht, nadat hun orde verboden was verklaard. Ze waren op alle gebied een bedreiging geworden: ze hadden te veel geld/bezittingen en te veel macht gekregen.

Ik loop langs een onthoofde man, kijk in de ogen van een vrouw die geradbraakt wordt (alles levensgroot), loop langs een ondervragingsstoel van het soort dat ook nog in Neurenberg gebruikt schijnt te zijn en dan vlucht ik gauw door de zijdeur naar buiten.
Bah, dat het er was en is en bah, dat ik dit in een kerkje krijg te zien.


We wandelen wat verder over het terrein en het uitzicht dat we boven op de muren hebben, vagen de nare beelden gelukkig weg. We kijken over het gebied dat we het de afgelopen 3 dagen verkend hebben en waar we het heel fijn hebben gehad.

Als we wéér stoppen op weg naar Quarteira, is dat bij Ria Formosa. Een prachtig gebied in het uiterste zuiden van de Algarve waar een wandeling van een kilometer of drie is uitgezet langs de laatste getijdenmolen, een Moorse waterput en door een fantastisch mooi natuurgebied. We wandelen langs aparte bomen en planten en zien reigers en flamingo’s. Dit is echt heel mooi.

 

Precies op de afgesproken tijd zijn we bij het appartement in Quarteira en nadat we ons geïnstalleerd hebben, gaan we onder het genot van een drankje op de boulevard genieten van de zon, die toch nog door de wolken heeft weten te komen.

De poetshulp zorgt er intussen voor dat het appartement er spic en span uitziet: hier houden we het wel weer uit, de rest van de week!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.