Van Gaultier naar Pineuih (Dordogne)

Gaultier

Peter komt niet heel opgewekt van de fietstocht rond Gaultier terug: het echte merengebied lag te ver weg; de kleine meertjes die hij wel zag, waren niet echt opwindend en de fietsroute ernaartoe lag weliswaar verkeersvrij op een oude spoorbaan, maar was oersaai. “Hier is morgen niks te beleven voor ons, ik stel voor dat we verdergaan…”

Het enige mooie zijn de prachtige wolkenformaties die hij onderweg tegenkomt. Ik laat er een paar zien.

De camping belooft in haar eigen folder dat hun restaurantje (dat veel geprezen wordt in de recensies) in de maand augustus alle dagen open is. En, misschien voel je het al aankomen, ze kennen hun eigen folder niet: het is zo gesloten als een oester 🦪 (Hmmmm😋).

We stappen dus weer op de fiets en gaan weer op zoek naar een alternatief. Ik maak het kort: we eten vanavond een heerlijke tomaten/groentesoep van E.Leclerc! Thuis, voor onze “Duuk”

Pineuilh

De rit naar Pineuilh is tot Périgueux rommelig. Niet goed opgeladen fiesen van ons (gelukkig tijdig gemerkt voor er ongelukken hadden kunnen gebeuren), druk in het verkeer, rare uitwijkmanoeuvres van vrachtwagens, plotseling rechts langszij komende personenauto: van die dingen.
Daarna rijden we landelijk en dat gaat prima. We lunchen voor de zekerheid ‘s middags, zodat we ons vanavond weer niet in de luren laten leggen met die gesloten restaurantjes.

Tegen half vijf zijn we op de gezellige, rustige camping de la Bastide, waar we nog een paar uurtjes in het zonnetje kunnen zitten!


’s Avonds komen we op een plein in het (buur)dorp Sainte Foy de la Grande terecht, waar lekkere life-muziek is, een barretje en een eetkar. Daar moet je dan weer wel 1 uur voor in de rij staan als je nog een klein hapje wil, maar er is genoeg te zien en te horen. De mensen zijn vrolijk en er wordt volop gedanst. Wat opvalt is dat dit dorp overspoeld lijkt met Engelsen. De eigenaar van de camping (ook van oorsprong een Engelsman) beaamt dit. Er zijn hier inderdaad veel Engelsen, veelal op doorreis. Ook op zijn camping zijn er bijna alleen maar Engelsen, wat hij eigenlijk wel een beetje jammer vindt. Die vinden de camping op Engelse sites en als er dan ook nog een Engelse eigenaar/beheerder is…..

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.