Valencia fietstour

Dag 42, 30 september

Vandaag hebben we Peggy en Jeroen op bezoek. Niet om op de camping te hangen, maar om samen naar en in Valencia te fietsen. Het is voor hen de eerste kennismaking met de stad en wij (vooral Peter, gebiedt de eerlijkheid mij te schrijven) fungeren/fungeert als gids.

Op de heenweg willen we gedeeltelijk langs de zee rijden, maar daar blijkt een tunneltje ontoegankelijk te zijn door werkzaamheden. De werklui zijn reuze behulpzaam in het wijzen naar een alternatieve route, alleen wijst de ene links en de andere rechts en allebei heel gedecideerd. We moeten dus zelf een keuze maken. Het blijkt de goeie keuze, want na een klein omweggetje zitten we weer op de oorspronkelijke route.

Het vinden van het moderne wetenschaps- en cultuurpark is nog even een dingetje, maar het lukt!
Het is er knetterdruk met hele schoolklassen die een design/ontwerp/uitvinders-wedstrijd houden. Wij denken in het kader van de designweek. Aan de rustige overkant drinken we een kop koffie en fietsen daarna door de groene long om Valencia centrum heen.

We duiken na enige tijd het centrum in en crossen door de drukke binnenstad. We bezoeken de Basilica de la Mare de Deu en de centrale markthal, waarna we wel zin hebben in een hapje.

We hebben het gezellig samen.

We fietsen nog naar het plein voor het stadhuis en het station Noord waarna we al zigzaggend weer op de route naar huis komen. Dat gaat goed tot Peter gedwongen wordt tot een sanitaire noodstop bij de Biergarten. Hij is er maar net op tijd en ook Jeroen moet, terug op de camperplaats, met een noodgang het toiletgebouw in. Zijn de sardientjes of inktvisjes niet helemaal goed aangekomen?

Op de camping kletsen we nog wat na en na een paar uur smaakt mijn aardappelsalade weer goed. Peter past nog even, maar knapt gedurende de avond ook weer wat op.


Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.