Timanfaya

Voor de tweede keer bezoeken we het Parque Nacional de Timanfaya. Het eerste bezoek vorig jaar heeft grote indruk op ons gemaakt: vandaar.

De wachtrij met auto’s lijkt korter dan toen, maar dat kan bedrog zijn omdat we weten wat ons te wachten staat. Eenmaal boven vinden we een fijn parkeerplaatsje, vlakbij de bussen die ons door het park rijden: de enige manier waarop je door het park kunt. In een mum van tijd zitten we in de bijna volle bus: op de enig overgebleven plaatsen waar net twee ramen bij elkaar komen en de opgepropte gordijnen daar het zicht belemmeren. Ik protesteer bij de dame die zegt dat we daar plaats moeten nemen, maar dat helpt niet. Ik kan het er niet bij laten zitten en loop naar voren en stap uit waar  genoemde dame en een chauffeur nog even staan te babbelen. Ik vraag haar vriendelijk of we ook in een volgende bus mogen instappen zodat we beter zicht hebben. Ze gaat onmiddellijk akkoord nu (wel met de toevoeging dat we dan 20 minuten moeten wachten) en ik wenk Peter dat hij uit moet stappen.

Ik sta daarna dus als eerste te wachten bij de volgende bus die klaarstaat (Peter wandelt wat rond) en als de deur opengaat ga ik als eerste naar binnen en ga op de allereeste rij rechts naast de chauffeur zitten. Volop zicht, zowel voor, rechts en links. Fantastisch! Wat hebben we geluk, want al na 10 minuten is deze bus ook vol (inclusief Peter) en begint een fascinerende tocht door het vulkaangebergte. Wat is dit mooi! Via de speaker krijgen we uitleg over het ontstaan van dit landschap en tussen de uitleg door wordt er passende muziek en geluid gedraaid. De chauffeur neemt er alle tijd voor: stopt regelmatig, wijst links en rechts naar bijzondere spelonken, kraters, begroeiingen en vergezichten.

De foto’s spreken voor zich.

Op de terugweg strijken we voor de lunch neer in Femes, bij Casa Emiliano. Wij houden een lange stop in het zonnetje, prachtig uitzicht en leesvoer.

Onderweg zien we ook nog even de berg die we gisteren beklommen hebben en stoppen we nog even voor een foto.

Wat een mooie dag weer.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Timanfaya

Reacties zijn gesloten.