Terminal 21 Korat

Als je bij Terminal 21 in Korat aankomt, lijkt het of je bij een vliegveld bent. Het gebouw, het personeel dat buiten staat om parkeeraanwijzigingen te geven, de verkeerstoren, de beelden van met koffers sjouwende reizigers: alles wijst erop. De ingangen zijn aangegeven als genummerde gates.

Wij zijn bij een ruim 3 jaar oud winkelcentrum in Korat. Even voor de duidelijkheid: we zijn in een niet heel grote provinciestad in Thailand.
En, we kijken onze ogen uit. We hebben al heel wat winkelcentra bezocht, ook als docent op een Handelsopleiding, en dan vooral moderne centra die kaas gegeten hadden van de beleveniseconomie. Maar wat we hier zien, slaat alles!

Op elke etage kom je aan in een ander land, in een andere stad. Londen, Parijs, Istanbul, Tokyo, San Fransisco en dat is aan ALLES te merken. Je ziet de Big Ben, de Eiffeltoren, en je loopt door Japanse winkelstraatjes. Het uiterlijk van de winkeltjes is aan de stijl van het land aangepast, het personeel is in stijl gekleed, aan de foodcourts weet je waar je bent, ja, zelfs de toiletruimtes die ruimschoots aanwezig zijn, zijn een lust voor het oog. Zo komt je in Londen op het Harrie Potterstation of in een Londense metro en in Instanbul bij een badhuis of in SanFransisco in een bakkerij bij Bakerstreet. Ook de schoonmakers (en het zijn er heel veel) hebben hun kleding aangepast. En dan de toiletten zelf: brandschoon en elke toilet heeft een spoelinrichting met diverse keuzetoetsen t/m een föhnfunctie (met gewenste temperatuurinstelling) aan toe! Elke wasbak, elke kraan, elke spiegel, elke lamp is in stijl.In de verkeerstoren, 115 m. hoog, is een skydeck. 360 gr. rondkijken over Korat. Ook dit is weer in geheel in vliegveldstijl, met Departures en Arrivals en timetables.


We zijn er 5 uur en we vervelen ons geen seconde.

Wat een verschil weer met gisteren. Ook een mooie dag, maar totaal anders.
Wat gefietst rondom het stadje Phimai, op een grote markt verzeild geraakt en ‘s middags het Historisch Museum bezocht.

Wat niet anders is, is het restaurant waar we eten: Mee Gaan. Hoe vaak we er ook komen en wat we er ook bestellen: geweldig lekker! Gelukkig zijn we hier nog 2 dagen….

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.