Taipei – Singapore

De laatste dag in Taipei is ook een regenachtige, maar dat komt eigenlijk wel goed uit: we hebben maar 2 plannetjes. Een nieuwe koffer kopen voor Peter (van de zijne heeft het uitschuifmechanisme het begeven en nu is het zo’n sleurzak…dat gaat niet zo!) en dumplings eten bij Din Tai Fung.

In het Sunpaperhotel krijgen we weer dezelfde grote kamer als 3 weken geleden, al weten wij aanvankelijk zeker dat we 3 weken geleden in kamer 804 sliepen. De receptioniste blijft vriendelijk lachen, vraagt of we het zeker weten, en zegt dat we niet in 804 kunnen slapen: dat nummer bestaat namelijk niet. 814 wel!

De receptioniste helpt ons ook aan een goed adres voor een nieuwe koffer: bij de carrefour! Dat is maar een MRT-halte verder. Daar gaan we dus naar toe en na veel wikken en wegen (met rits of niet, de iets lichtere of toch die andere?) nemen we een besluit en omdat we nog even wat moeten lunchen, verstopt de verkoopster – die ons alle ins en outs van de sloten leert – de koffer ergens achter zodat we hem na de lunch kunnen ophalen. We lunchen onderin bij de Carrefour bij de Sushitrein en dat is niet alleen erg goedkoop (omgerekend € 0,90 per schoteltje), maar ook erg lekker. Gratis gember en sojasaus met wasabi en thee, zoveel je wilt. Ongelofelijk! Dat is smullen hoor!

Als we ’s avonds bijna op het punt staan met de metro naar de 101-toren te rijden om dumplings te gaan eten, komen we erachter dat er ook een Din Tai Fung-vestiging achter de carrefour is.

Het laat zich raden waar wij ’s avonds zitten (wel een uurtje wachten op je beurt, maar ach, we hebben toch vakantie!)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.