Sierra Nevada

dag 28, 16 september
Vandaag rijden we nog niet diep de Sierra in (zo’n 10 kilometer), maar het is al heel mooi!
Prima weg en een wijds uitzicht over diepe dalen en bergen.
We blijven vandaag op de camperplaats in Orgiva en zoals het er nu naar uitziet (17.35 uur) blijven wij de enigen die hier overnachten. Prima plek, fijn sanitair en vooral veel rust als de hond een beetje uit de buurt blijft.

Rond lunchtijd zijn we naar het dorpje gefietst en zien veel ”alternatieve” locals: dreadlocks, brede slobberbroeken en al dan niet met een gitaar of fluit. We eten een broodje en knopen een gesprekje aan met een Nederlands stel dat hier al 14 jaar in een klein bergdorp verderop woont: weg van de ”ratrace” in Nederland (zoals ze het zelf verwoorden). Wat ze wel missen zijn ”familiecontacten”…

Ze geven ons desgevraagd nog een tip voor een (vegetarisch) restaurantje. Dat gaan we straks maar eens uitproberen.
De rest van de middag brengen we lezend en lummelend door in de schaduw van onze luifel: het is behoorlijk warm vandaag.

Morgen gaan we nig 100km. door in de Sierra Nevada en daarna misschien nog wel verder naar Almendricos. Daar hebben we een plaatsje besproken bij een Engelsman die een B&B runt en in het verleden ook een paar camperplaatsen had. De laatste jaren heeft hij geen campers meer ontvangen, maar we zijn van harte welkom. Ben benieuwd!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.