Shkoder (-in de herhaling)

We zijn op de weg terug en we hebben ons min of meer voorgenomen om niet langs dezelfde plaatsen te gaan.
Dat is al 1 keer mislukt in Ioannina vanwege de fietsreparatie én we hadden vooraf al één uitzondering gemaakt: Shkoder (Shkodra-resort) en weer in de stad lunchen (traditioneel en het beste dat we tegen kwamen) en ’s avonds op de camping eten (ook onze favoriete camping).

We rijden pas tegen elf uur weg in Frushë-Krujë. Peter doet nog een looptraining en daarna duikt hij even het zwembad in. Voor vertrek gaat hij ook nog even bij de kapster langs (😉), die daarna weer in de chauffeursrol transformeert.
Als ochtend-verrassing krijgen we van het hotel weer een bordje aangeboden: deze keer met watermeloen.

Het is niet zo’n lange rit, dus alles verloopt volgens plan.
Als Peter zich aanmeldt bij de camping, zegt de receptioniste dat ze het zo leuk vindt dat we teruggekomen zijn: hij wordt herkend!

We kiezen een goede staanplaats uit en komen naast een Pools jong stel te staan. We worden met een “chears!” welkom geheten en in no time krijgen we een wijntje en een raki aangeboden. De raki blijkt van Camping Tirana af te komen; zij stonden ook op de camping bij Rita aan het meer!
Het zijn lieve buren.

We zwemmen ook nog even in het meer. Het water is net zo aangenaam als vorige keer, maar er zijn best flinke golven omdat het nogal flink waait. We zijn snel uitgezwommen; veel te vermoeiend.

De rest van de dag brengen we lekker lummelend door.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.