Rondje Frankrijk

De huiskamer staat vol met kratjes, zakken, bbq, campingtafel, en -stoelen,  slaapzakken en tent. Checklist erbij en aanvullen en afvinken. De laatste voorbereidingen voor een rondje Frankrijk met de tent. De weersvoorspellingen zijn voor het weekend alvast gunstig en vrijdag is ook pas de eerste dag dat we het tentje opslaan.

De eerste overnachting is in een Best Western in Evreux. Als we het stadje inrijden (we zijn dan al door 4 departementen gereden weet Peter me onderweg te vertellen) worden we op de eerste rotonde aldaar verrast door een groep zogenoemde “gele hesjes”. Op TV ziet het er anders uit dan in het echt hier. Op TV zie je zeer ontevreden, strijdvaardige mannen en vrouwen die voor de goede zaak een geel hesje aangetrokken hebben en zo laten zien waar ze voor willen staan (al is dat mij niet helemaal duidelijk). Wat ik onderweg wel vermoed is de armoede in deze streek: zo veel troosteloos vervallen huizen en leegstand in veel dorpen. Op deze rotonde lijkt het meer een groepje daklozen die gezellig samenzijn vanwege Hemelvaart en voor de veiligheid een geel hesje aangetrokken hebben.

Het inchecken duurt nog geen 2 minuten en de kamer ziet er prima uit. We hebben alleen het hoognodige uit de auto mee naar boven genomen en een paar minuten later wandelen we naar het centrum. Er stroomt een kleine beek doorheen en de gotische kerk is vooral aan de buitenkant heel mooi, ook al ontbreekt er hier en daar een beeld. Omdat we onderweg alleen gestopt zijn voor koffie en daar wat meegenomen eierkoeken bij gegeten hebben, zoeken we naar een leuk terrasje voor een hapje en een drankje. Dat is hier vandaag niet te vinden op dit tijdstip: we hopen dat dit ter gelegenheid van Hemelvaart is, want het kan gezelliger in dit stadje! Gelukkig vinden we een café waar wel geschonken wordt, maar geen hapjes worden gereserveerd. Omdat ik echt zwaar toe ben aan iets te eten, maak ik de serveerster duidelijk dat ik al blij zou zijn met wat chips of een paar stukjes kaas en ze snapt het: er moet iets te eten komen. Als ze even later onze drankjes brengt (we zitten lekker in “informele” achtertuin) vertelt ze dat de tosti’s in de maak zijn. Ze smaken prima en ik knap er weer helemaal van op.

’s Avonds zijn er wel wat eetgelegenheden open en na een uitgebreid onderzoeksrondje eten we bij Maharadja, een prima Indisch restaurant.

Over de rest van de avond kan ik weinig vertellen, want ik ben bij terugkeer meteen het bed ingedoken. Morgen gaan we naar de eerste camping; in Vendôme.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Rondje Frankrijk

Reacties zijn gesloten.