Rojales

Vrijdag 1 oktober
We fietsen naar Rojales op behoorlijk goede fietspaden naast de rijweg, soms erop. We merken wel dat de auto’s ons op ruime afstand passeren; het voelt nergens onveilig. Later horen we dat automobilisten verplicht op minimaal 1,5 m. fietsers moeten passeren (en dat heeft niets met corona te maken). Onze route-app brengt ons ook een stukje off-road, dwars door de groente- en fruittuinen. De mannen die de zoete aardappelen rooien, zwaaien vrolijk naar ons: het begint hier op Azië te lijken!

Aangekomen bij Ad en Nellie blijkt maar weer eens hoe moeilijk communicatie is. Het vinden van Ad – die ons beneden hun appartement komt ophalen – en omgekeerd, blijkt het moeilijkste onderdeel van het hele bezoek.  Maar na 10 minuten hebben we elkaar gevonden en zo voelt het de hele dag. We kletsen, we wandelen, we eten en drinken samen. Een hele fijne dag en goed om te zien hoe en waarom ze daar wonen.
Even na zevenen fietsen we weer terug en omdat we nu de velden vermijden zijn we er een stuk sneller.


Zaterdag 2 oktober
Vandaag fietsen we naar de weekmarkt in Almoradi. Het gaat weer hetzelfde als gisteren: heen weer een stuk landelijke route en terug linea recta (minder leuk, maar wel sneller). Het is een gigantisch grote markt, gesitueerd op en rondom de straten bij het Consitutieplein. We kopen wat kruiden, een oplaadkabeltje voor i-pad e.d. en (nep)-parfum die echt wel lekker ruikt. Peter zoekt ook nog een Mariadoek die je hier heel veel voor de huizen ziet hangen, maar vindt hem niet. Ook zijn kapotte toilettas moet nog even mee…

Als we ‘s middags thuis komen, koelen we af in het zwembad: heerlijk!
We grillen wat champignons en asperges en laten het ons, samen met wat aardappelsalade heerlijk smaken.

’s Avonds gaan we nog een afzakkertje drinken in de campingbar bij Wim en Marijke: het is een gezellige laatste avond daar in Dolores.

Morgen beginnen we aan de terugreis.

(Etentje bij Argentijn in Catral).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.