Poseren moet je leren

We maken er een lange ontbijtsessie van, vandaag…
– Ten eerste staan er heel veel lekkere gerechten uitgestald, varierend van een Pho (soep) tot een broodje pindakaas;
– Ten tweede kunnen we lekker buiten zitten;
– Ten derde raken we in gesprek met de dames naast ons (een Servische en een Roemeense, die samen Engels praten);
– Tenslotte: we hebben vandaag niets “op het programma staan”, oh ja, toch… genieten hier op het resort….

Uiteraard hebben we het over onze kennismaking met Servië, vorig jaar; over de complexe samenleving daar en in de wereld en hoe Servië zich daartoe verhoudt. Comila is een open-minded jonge dame die ontzettend houdt van de prachtige natuur in Servië en ons foto’s laat zien van de mooiste plekken waar we niet geweest zijn en die de plekken waar we wel geweest zijn ook kent. Ze heeft vakanties waarin ze wandelt in de bergen en kijkt naar de vogels 🦅 maar ze baalt van de etnische spanningen in de regio. Ze kent de Roemeese dame (jaargenoot 1999) aan haar tafel ook nog niet zo lang, want ze zijn hier omdat hun echtgenoten hier een werkopdracht hebben (iets met landbouw) en de dames mochten een week mee! De Roemeense dame hoopt ons wellicht morgen nog wat meer over Roemenië te kunnen vertellen, want daar moeten we zeker naar toe: een prachtig land ook….

De rest van de dag genieten we van de heerlijke ligstoelen in het zwembad dat we voor onszelf hebben tot om een uur of vier Comila komt zwemmen. Maar dan gaan we onze vouchers voor een voetmassage benutten. Heerlijk! (Gelijk maar even een pedicure geboekt voor morgen, want het is jammer dat ik die niet kan meenemen op reis…)

Na het avondeten, wandelen we nog naar het monument op de hoek. Peter is zo geïnspireerd door het aparte gebouw met de feeërieke verlichting (Nghinh Phong tower) en wil een fotoreportage maken: tja en dat moet ik weer aan de bak als model.

– De foto’s van gisteren waren niet goed qua kleding, dus moet ik iets anders aan;
– Ik moet ook “lief kijken”.
Dat eerste lukt nog wel, maar “lief kijken”, op commando, spontaan overkomend, niet gemaakt….? Ik heb hier geen opleiding voor gehad he!!

Terug thuis bekijken we de resultaten op de i-pad: er zijn prachtige foto’s bij, maar dan kom ik met mij́n issues: daar staan mijn benen echt niet goed op en daar vind ik het net niet decent genoeg.
Bijna alles wordt gedeletet en ik trek een driekwart broek aan. En…daar gaan we weer.
We lijken wel een stel giechelende tieners

En ook over deze serie zijn we niet tevreden: niet scherp genoeg! (Waarschijnlijk de verkeerde kant van het monument gekozen, ik kijk ook steeds geforceerder en misschien is het ook wel te laat geworden.)

Ik vermoed dat we morgenavond weer bij het monument zijn! 🥴🤣

Alvast een voorproefje:


Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Poseren moet je leren

Reacties zijn gesloten.