Parc Nacional Penera-Gerés (2)

Al voor 10 uur gaan we op pad.
We hebben vantevoren goed uitgezocht of de route door het park geschikt is voor campers en dat is hij: hij staat zelfs opgenomen in het boekje met camperroutes en het leuke is dat we hier aan het einde een stukje Spanje inrijden en weer terug Portugal in.

De eerste 6 kilometers gaan goed en dan moeten we linksaf slaan….Maar daar staat een bord met een pijl naar rechts en “Desvio”. Dat betekent toch echt “Omleiding”.
Dan maar niet eigenwijs zijn en het bordje volgen.
Het wegdek verandert in klinkertjes en het ziet er nogal onbegaanbaar uit een stukje verderop. Hier kan ik eventueel nog omdraaien, maar geen enkel idee hoe dat verderop is en het voelt niet goed. We stoppen en op aanwijzing van Peter parkeer ik de camper op een strook aan de linkerkant van de weg. Voor ons is ook een camper gaan staan en ik vraag de bestuurder of dit wel de goede weg naar Spanje is. “Ja, zeker! Er zijn wel wat moeilijkheden, maar het kan hoor!”

Dat antwoord vind ik niet echt geruststellend en ik ben blij dat er een jeep stopt met 2 rangers erin. Ik herhaal mijn vraag en zij zijn heel stellig: Dit is niet de goede weg: ik moet draaien en de andere weg nemen. En de “omleiding” dan?
Dat geldt niet. Het is de enige begaanbare weg door het park.
En dat blijkt te kloppen.


Het is een weg met veel haarspeldbochten en schitterende vergezichten.
Als we de grens over zijn, parkeren we de bus en stappen op de fiets om een eindje terug te rijden. Daar zagen we een waterval en wilde paarden. Mooi!
Er wordt nogal vreemd naar ons gekeken. De enige fietsers die ze hier zien, hebben strakke fietsbroekjes aan en helmpjes op en die zien er ook niet zo fris uit als deze twee bejaarden…..

Als we aankomen op Parque de Campismo de Entre Ambos-os-Rios weten we het zeker: hier blijven we een paar dagen. Fijne plek hoor!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.