Pangkor (eiland)

De kamer valt me niet mee. Ik heb al geregeld dat we er een krijgen op de begane grond, dicht bij de receptie. En 2 meter vanaf het zwembad, maar dan nog.  Geen enkel raam, behalve een ondoorzichtig klepraampje in de badkamer; de wifi doet het hier niet in de de kamer, maar zo blijkt later, wel enige meters verderop aan de tafeltjes in de open lounge. Een kast waar alleen lege ruimte is, dus geen plank of iets. Geen plankje in de badkamer waar een toilettas kan staan. Ik zeg: “Ik moet even wennen, Peter…” “Ik ook,” is het antwoord “kom, we gaan naar buiten, het strand op, wat eten en drinken. We zien straks wel weer.”

Het strand voor Papa’s café aan Coral Beach, is op 5 minuten lopen en we hebben dan al 3 hornbills zien zitten op de elektriciteitsdraden voor ons guesthouse. Het strand is adembenemend mooi, romantisch ook met die ondergaande zon. We bestellen een flesje witte wijn en even later eten we ook daar aan het strand. Het maakt veel goed.

We zitten nog een uurtje of wat buiten in de open lounge voor het guesthouse: goed internet, lekker rustig! Misschien ziet het er morgen toch rooskleuriger uit. Ik moet niet vergeten dat we vandaag om 9 uur zijn gaan reizen en er ook nog een busreis van 5 uur op hebben zitten. En ja, de stoelen waren geweldig, maar 5 uur is best lang. En als je er dan bijna bent – en nog maar met zijn tweetjes in de bus zit, omdat de 28 locals inmiddels zijn uitgestapt – gaat de chauffeur ook nog eens doodleuk op zijn gemakje tanken, terwijl wij nog een overtochtje naar het eiland voor de boeg hebben.  Grrrrr. Het is het moment waarop Peter zelfs zegt: “Wat een lul!” (Nou, dan is hij er even helemaal klaar mee, hoor!)

Gisteren hebben we de laatste dag in KL zwervend door de stad doorgebracht en zo raakten we o.a. verzeild in Little India, waar we veel zwervers en andere randfiguren aantroffen. Een keurige heer met een baby op de arm kwam zelfs met een horrorverhaal over een aanval met een mes aan, om geld af te troggelen.

Berjaya Times Square, een gigantisch groot winkelcentrum waar zelfs een pretpark met een 8-baan in gevestigd is, blijft fascinerend om te zien. Dat is ook het Pavilion maar dan met meer allure. Mooie aparte winkels, een hele grote promotiestand met een 5-tal ingehuurde modellen, alleen maar vanwege de attractie (bloedmooi, slank en in sexy rode jurkjes) die daar van woensdag t/m zondag staan van 10 tot 10 en daarna hopen weer zo’n “very boring” klus te vinden. Maar ja, ze zijn aan het werk en dan heb je in Maleisië een redelijk goed bestaan, volgens onze Bob.

Na een bezoekje aan Din Thai Fung (hier wel dumplings met truffel) wandelen we nog een flink stukje naar de Petronas Twintowers en dan nemen we de LRT naar China Town.

We hebben een leuke tijd gehad in Kuala Lumpur.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 reacties op Pangkor (eiland)

Reacties zijn gesloten.