Naar Liepāja

“Go this way! The other one is terrible…roadworks…3 hours!” Onze host komt ons uitgeleide doen en brengt als afscheid een zak met een kilo of 5 appeltjes en augurken voor ons mee “All eco!”

We gaan in Veltspils eerst nog even naar het Ankerpark en daarna bezoeken we het openluchtmuseum dat ernaast ligt. We zien hier weer vissersboten en vissershuizen, maar deze zijn ook binnen goed te bekijken. Alles is tot in de puntjes verzorgd! Er staan zelfs verse bloemen in de huizen. We maken ook nog een tochtje met een stoomtreintje en dan gaan we Veltspils echt verlaten. We hadden niet zoveel verwachtingen van deze plaats, ook al omdat we in Riga een gesprekje hadden met een bewoonster van deze stad, die het maar een stad van niks vond. Nou, ik ben het niet met haar eens: Veltspils is mooi, er is hartstikke veel te zien en te doen, vooral ook voor kinderen. En, de Spa gisteravond was ook boven verwachting relaxt.

Het anchorpark

Het openlucht museum

Een molen gebouwd van houten plankjes

We rijden dus weer naar Kuldiga, waar we rond lunchtijd zijn. We gaan het eerste, het beste restaurant binnen en vinden een schitterend zonnig plekje in de tuin. Het eten is voor het eerst ook echt echt uit de streek: Peter krijgt na zijn goulashsoep een soort aardappelkoekjes en ik na de zalm-met-garnalensoep, krijg haring met gekookte aardappels en hüttenkase met zoals alles hier ruim voorzien van dille. Als je niet van dille houdt, ben je hier de Sjaak want echt alles wordt met dille gekruid opgediend.

Tegen vieren zijn we bij onze eerste overnachtingsplaats in Liepāja, Hotel Roza. Het is een chique hotel met dito kamer op de 1e etage met balkon. Ook wel eens lekker voor 1 nachtje, want morgen liggen we in een doorzichtige ballon te kamperen. Ik heb onderweg de ballonnen al zien liggen. Het zijn natuurlijk geen ballonnen die zweven, maar ik weet geen ander woord. (Morgen komen de foto’s.) We wandelen via het park naar het strand waar we nog genieten van de avondzon.

Daarna zitten we met een glaasje wijn op ons balkon.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.