Moules frites

Toen we bijna 2 weken geleden naar Frankrijk reden, verheugden we ons al op “moules frites”.  We hebben ze nergens op de kaart zien staan, wat niet zo verwonderlijk is als je niet aan de kust bent. We hebben ons erbij neergelegd.

Deze laatste dag hier is de warmste: om 10.00 uur ‘s morgens is het al 28 graden. We stappen dus toch weer op de fiets. Lekker rustig rijden, beetje wind om de oren, het beste wat je kunt doen. We zijn met de auto naar Celles gereden en pakken daar de kanaalroute op richting Corre. Ook dit is een prachtig stuk fietsroute.

In  Corre drinken we koffie, maar nog voor we bestellen zegt Peter dat hij even een stukje doorrijdt in het dorp omdat hij vermoedt dat er een restaurant bij het haventje ligt, waar het wel eens heel lekker lunchen zou kunnen zijn. Als ik net aan mijn cappuccino begin, komt er een enthousiast app-je binnen:  “Moules-frites: ik heb gereserveerd.”

We hebben er lang naar uitgekeken, maar dit zijn tot nu toe de beste die we ooit gegeten hebben!

Als we terug zijn in Celles parkeren we de auto in de buurt van de brug en installeren onze campingstoelen in de schaduw van de grote bomen. Het is een leuke plek daar: jonge gezinnen met kinderen die naar hartelust in het ondiepe water van het riviertje spelen. We bezien het van een afstandje, even….want dan doen we allebei een powernapje.
Als we weer wakker worden, maken de ijscomannen met hun paardenwagens net aanstalten om weg te gaan. Een signaal voor ons om ook maar eens naar huis te rijden.
Het was een heerlijke laatste dag van een fijne break in Frankrijk.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.