Marble Mountain

Op 8 km. ligt Marble Mountain, een rots waar veel grotten in zitten en waarop veel tempels en pagodes zijn gebouwd.
We gaan met de lift omhoog (wel een kwartier voor in de rij staan, want ook dit is een toeristische trekpleister en ik vermoed dat nog heel veel Vietnamezen vrij zijn vanwege Tet.)
Eenmaal boven is het trap op, trap af om bij en in de grotten te komen. Het is wel een bijzondere activiteit die veel mooie plaatjes oplevert. Als de monniken in gebed zijn, zingen ze live in de tempel en schalt hun gezang knalhard uit de speakers: oorverdovend! Gelukkig zingen ze niet zo vals als de meeste thuiskaraokers die we onderweg horen…🤭🥴


Halverwege is nog een doorgang door de berg, maar er wordt gewaarschuwd voor glibberpartijen en ik hoor van een gids dat de doorgang behoorlijk smal is. Ik haak af, maar Peter gaat de uitdaging aan.
Als hij terugkomt en ik vraag of het de moeite was, antwoordt hij “Alleen voor mijn zelfvertrouwen”……
Ik denk dat hij wel een liter vocht verloren heeft: zijn petje 🧢 drupt van het zweet! Het is superzwaar geweest! Als hij weer wat bijgekomen is, doen we nog 1 grot (gelukkig is er niet zo veel klimwerk voor nodig), maar dan houden we het voor gezien en fietsen op het gemakje terug.

We willen alleen nog even langs de grote Mall die we hebben zien liggen.

Ons bezoek daar is teleurstellend. Eerst denken we dat het winkelcentrum failliet is, want we zien aan de buitenkant niets van reclame o.i.d. en er is geen enkele klant te zien. De bewaker bij de deur zegt echter dat we welkom zijn en we stappen de lege hal in en gaan met de roltrap naar boven. Het is alsof je op het vliegveld bent. Supermooie winkels, mooie spullen, alleen is hier geen kip te zien. Het blijkt een Duty Free Mall; je kunt er van alles kopen, maar dan moet je je vliegticket laten zien en dan kun je het gekochte ophalen op het vliegveld. Dat gaan we niet doen, veel te omslachtig voor dat beetje voordeel en eigenlijk hebben we niet echt iets nodig.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.