Lagunas de Ruidera

Het is weer een prachtige rit door het binnenland, op grote hoogtes, verlaten en afwisselend.

De camping valt ons niet mee: het sanitair is geweldig netjes en de plek die we konden kiezen is ook prima, maar het restaurant is weer maar eens gesloten, het winkeltje slechts tot 14.00 uur open en het zwembad is ook al weer dicht. Dat betekent dat we weer met veel rekening moeten houden.

We besluiten dan maar om meteen op de fiets te springen en langs de meren te fietsen naar het dichtstbijgelegen dorp Ruidera (8,5 km. verderop).

Het is een hele mooie fietstocht met prachtige uitzichten over de meren die aaneengeschakeld liggen tot aan het dorp. Onderweg worden we ook nog verrast met 3 overstekende reeën, die ons nieuwsgierig aanstaren als ze overgestoken zijn. Zo lief om te zien!
In het dorp is er alleen een klein levensmiddelenwinkeltje open en een kiosk waar we een drankje kunnen drinken op het plein ervoor.
Het enige restaurant dat nog opengaat is Blanco y Negra, vanavond om 20.30 uur! Daar gaan we niet op wachten: we zien het niet zitten om na het avondeten nog eens 8,5 km. in het pikkedonker terug te fietsen. We maken wel een kaasfondue!
We leggen nog wel een kaartje op een terras aan een van de meren.

De ruime camperplaats in Cuenca!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.