Laatste dag in Dubai

Vandaag ervaren we weer hoe groot Dubai is.
Na een heerlijk ontbijt in een Syrisch restaurant achter ons hotel, gaan we “en route”.

We nemen eerst de metro naar het strand en de grote boulevard met het hoogste (210 meter) reuzenrad ter wereld. Opening in 2020, dan zullen de gondels waar 40 mensen in moeten gaan passen er wel aanhangen vermoed ik. Ook de Jachthaven die er vlakbij ligt, zit in het plan voor vandaag,
Dat zijn weer heel veel metrohaltes verder in een stampvolle metro en een stukje met de tram.

De boulevard vind ik niets bijzonders al merkt Peter wel op dat hier de mensen jonger zijn dan elders in de stad en het strand dat we opwandelen ziet eruit zoals alle stranden, met uitzondering dan van het uitzicht op het reuzenrad in aanbouw. We zijn er snel uitgekeken en gaan naar de Jachthaven. De weg ernaar toe is opgebroken en daar waar we uitkomen is het niet echt een flitsende kade. Waar we wel heel erg door verrast worden is een ticketoffice van het openbaar vervoer waar we een kaartje kunnen kopen voor een 2 uur durende boottocht in een catamaram over de Perzische Golf om het palmeneiland heen en langs heel Dubai terug naar de oude stad, waar wij tijdelijk wonen.
Dat is een heel indrukwekkende ervaring. Rechts de skyline van Dubai en links, wel behoorlijk ver weg, olietankers.

We verwerken e.e.a. tijdens de lunch bij Bar Jeel, een restaurant aan het begin van de Heritage die we hierna willen gaan bezoeken. Peter eet kebab van kamelenvlees (smaakt wel goed) en ik houd het bij gevulde druivenbladeren.


De heritage is een nagebouwde “authentieke” arabische wijk, waar een inkijkje gegeven wordt in het wonen/werken en leven daar in vroeger tijden, zo lezen we in onze reisgids van 2018.
Wij zien alleen straatjes met lege huizen en een paar bouwvakkers. Als we een openstaande deur doorgaan en op een binnenpleintje komen worden we tegengehouden door iemand met de woorden dat dit gesloten is en of we maar willen vertrekken. Ik krijg niet echt de kans om te vragen waarom alles leeg is.
Dat lukt wel als we weer terugkomen via het restaurant. De obers weten ons te vertellen dat er momenteel niets te doen is, omdat de hele wijk wordt gerenoveerd en pas over een maand of drie weer open is voor bezoekers. Als pleister op de wonde mogen we wel bij hen de zaak in. Deze is namelijk wel gevestigd in een authentiek arabisch huis. We mogen zelfs in hun binnentuin de trappen op en alles van bovenaf de dakterrassen bekijken.
Wij komen weer heel veel lieve, aardige mensen tegen.

 

 

 

 

 

 

Als we terug in het hotel zijn, zwemmen we nog een paar baantjes en verder gaan we vanavond niet al te laat naar bed, want morgen vertrekt de bus naar Oman om 7.30 uur!

NB Het ontbijtrestaurant blijkt Iranees te zijn (we zijn namelijk terug gegaan vanavond en het was er weer heerlijk!)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 reacties op Laatste dag in Dubai

 1. Rob de Louw schreef:

  Hoi Tineke en Peter,
  Ik hoef jullie echt niet te vragen hoe het er mee gaat. Gezien de prachtige foto’s en jouw enthousiaste reisbeschrijving zegt “meer dan duizend woorden”, toch?
  In ieder geval fijn om te horen dat het jullie daar geweldig bevalt.
  Ga lekker door met jullie reis en natuurlijk ook met jouw reisverhalen.
  Lieve groeten van ons,
  Rob & Christel

 2. Esther de Poorter schreef:

  Wat maken jullie samen toch geweldige herinneringen! Fantastisch om te lezen en te zien. Geniet er nog van!

  Veel liefs,
  Esther

 3. ina schreef:

  Ha lieve mensen,
  Wat fijn weer te lezen over jullie reis. Mooie plaatjes 🙂 Goede reis naar Oman

Reacties zijn gesloten.