Kotor

zaterdag 28 mei

Als het ’s morgens 10 uur is, hangt de schone was al aan de lijn te drogen en hebben we al in zee gezwommen. We zijn steeds vroeger wakker (en niet dat we ’s avonds om 22.00 uur in bed liggen), maar we zijn gewoon klaar met slapen.

We drinken een kopje koffie, lezen wat en intussen is de was al weer droog, zodat we rond 12 uur op de fiets stappen, op weg naar de lunch met verse mosselen en oesters: dit is heerlijk, vers uit de zee!

Hierna rijden we linksom het meer op weg naar de historische stad Kotor (het oude Dubrovnik van Montenegro). Veel oude kerken, kapellen, huizen in Venetiaanse stijl (met veel balkons) en steegjes die je steeds weer wil fotograferen. En heel veel horeca en winkeltjes (wat wordt er toch overal veel geshopt!). Op de markt kopen wíj́ kersen en een stuk kaas.

Het is een prachtige fietstocht langs het meer met zijn rotswanden langszij en zo zien we onder meer het eiland met het witte kerkje Our Lady of the rocks. Elk jaar worden er kiezelstenen bij ”gegoten”, zodat het kerkje overeind blijft op het eilandje. Sorry voor alle verkleinwoorden, maar het ziet er zeker van een afstand allemaal piepklein uit.

Als we terug zijn, proberen we na het avondeten naar de finale van de champignons league te kijken, maar we moeten zo lang wachten op de kick-off dat ons geduld op is. We wandelen lekker naar ”huis”.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.