I can’t stand the rain

Wat is Oostenrijk mooi, zelfs als je er alleen maar doorheen rijdt en koffie drinkt. Rond het middaguur rijden we de Karawankentunnel in en komen we er in Slovenië uit. Precies op dat moment begin het te regenen (ik wist nog wat het was) en klinkt I can’t stand the rain uit de geluidsboxen!

Hotel Creina ligt midden in het pitje in het stadje Kranj. Het is al weer droog en we wandelen naar het oude centrum. De winkeltjes zijn wel open, maar er is weinig bedrijvigheid. De terrasjes bij de paar restaurantje bepaald niet drukbezet. Hier vinden we straks wel een plekje om te lunchen. Aan het einde van de straat komen we op een uitzichtspunt dat vrij hangt boven een rivier: prachtig!

Tijdens de heerlijke lunch (met cevapcici; gehakrolletjes speciaal voor ons op verzoek gemaakt) begint het weer te regenen en omdat die even aanhoudt wordt het een betrekkelijke lange happening.

Na afloop gaan we even terug naar de hotelkamer om een paraplu te halen (’t is dan al weer droog) en als we de wifi installeren zien we dat de Thaise jongens en hun begeleider allemaal gered zijn.  De zon begint weer te schijnen en we gaan  het stadje verder verkennen.

We maken een wandeling langs de rivier en ontdekken een plekje waar we vanavond op een groot scherm naar België-Frankrijk kunnen kijken. Dat wordt genieten!

Morgen naar Koratië: plitvice meren

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.