Granada (3 dagen, dag 1)

dag 25 t/m 27, 13 t/m 15 september

De eerste dag gaan we met de bus naar het centrum van Granada. We staan namelijk op een camperplaats in Caja (op zo’n 6 km. afstand) en we hebben ons rot gezocht om hier te komen, terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is; maar zelfs 2 navigatie-apps kunnen je compleet het verkeerde pad op wijzen.

OK, we geloven de camper-baas: beter met de bus, want met al die wegopbrekingen is het heel ingewikkeld (en daar hebben we even genoeg van). Met de bus gaat het inderdaad best goed, als je heel lang wachten geen probleem vindt: dat vinden wij wel. We kijken dus goed hoe de bus rijdt en we weten al heel snel: we gaan voortaan met de fiets!
De eerste middag oriënteren we ons dus even op de (binnen-) stad; bezoeken de kathedraal en een kerk ernaast waar enkele koningen in een crypte liggen. We gaan ook langs het toeristenbureau. De medewerkster daar geeft ons een goed plattegrondje van de stad; geeft duidelijk aan welke route we het beste kunnen lopen/fietsen om veel te zien én controleert of we de juiste procedure hebben gevolgd bij het bestellen van de tickets voor het Alhambra op donderdag (dat hebben we) en legt nog maar eens uit hoe en wat we allemaal moeten doen om donderdag binnen te komen. ”Don’t forget your passports!”

‘s Avonds gaan we met de fiets naar Italo, een geweldig restaurant met dito personeel.
Het begint goed hier in Granada.

PS We hebben een ”stadsbus”/ camper naast ons gekregen met hele aardige buren uit Zwitserland. We weten nu ook waarom hij met 2 vingers in de neus de krappe plaats naast ons inreed (achteruit): hij is een gepensioneerde buschauffeur (wel een met een eigen bedrijf dat hij verkocht heeft, want ook al is het een occasion: zo’n bus heb je niet voor een habbekrats.)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.