Fietstocht van Remagen naar Kreuzberg

Over gisteren wil ik niet te veel kwijt. De hele dag regen en dat is, ook in een camper, niet echt leuk. Peter maakt nog wel een wandeling door de regen (met plu) en ik vermaak me binnen (lezen, puzzelen etc.).

Als we ‘s avonds terugkomen nadat we in de Wurstkessel gegeten hebben (lekker, warm en gezellig), zijn we verrast dat we op de i-pad naar Wie is de Mol en Moltalk kunnen kijken: genieten dus!

De volgende dag, zondag, is het droog ‘s morgens en dat doet me deugd. Ik maak me nogal zorgen over de zonneluifel die we vrijdag enthousiast hebben uitgedraaid, maar die absoluut niet opgedraaid mag worden als hij niet droog is (en dan kunnien we dus niet weg!).
Gelukkig droogt hij supersnel en een uurtje of twee later  kunnen we hem opdraaien! Pffff, nu kunnen we weg! Niet dat we nu al verkassen, maar we pakken de trein naar Remagen en komen dan fietsend langs de Ahr terug.

Het is een hele mooie tocht: prachtig vrijliggend fietspad tussen de Ahr en de spoorlijn, voerend door wijnvelden en kronkelend langs mooie dorpjes waar op een alternatieve manier wijnfeesten worden gevierd (tenminste dat denk ik, omdat iedereen in kleine groepjes op behoorlijke afstand van elkaar een wijntje drinkt). We doen maar mee waar het kan o.a. in Arhweiler, maar in Dernau zijn we net te laat om ook het muziekoptreden mee te pikken. Als wij er neerstrijken, zijn ze net alle instrumenten aan het inpakken. Dat mag de pret niet drukken, we hebben een mooie middag gehad.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.