Dick en Carla

17 mei

We zijn dikke vrienden met Dick en Carla.
Zij weten dat niet, maar dat is voor ons geen enkel probleem.
Dick en Carla zijn óók camperaars en houden óók een blog bij. Daar konden wij lezen over hun reis naar Griekenland die ongeveer de route had die wij in gedachten hebben en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Behalve de route hebben we niet zo heel veel gemeen, dus de vriendschap zal zich niet verdiepen, wat beide partijen worst zal wezen.

We gaan dus over de snelweg naar Villach en daarna duiken we over de Wurzenpass (1075m.) Slovenië in op weg naar Kranjska Gora, camping Spik.
Er zijn behoorlijk veel tunnels en wegwerkzaamheden, maar buiten dat is er veel moois te zien in Oostenrijk: wat is het er ongerept en groen.

En dan komen we bij de Wurzenpass. Vol goede moed jagen we de Duuk de bergpas op: 10% stijgingspercentage heeft Dick ons laten weten. Nou, dat kan die van ons wel!
Dan is het toch even schrikken, want Dick zit er 8% naast: er zitten een paar flinke stukjes in met een stijgingspercentage van 18%!
Veel tijd om ook nog van het uitzicht te genieten, heb ik niet want het is hard werken (schakelen) om ervoor te zorgen dat den Duuk niet over zijn toeren raakt. Hij blijft echter supercool en brengt ons veilig over de pas.


Camping Spik bevalt ons wel en nadat we een plek met mooi uitzicht hebben, stappen we op de fiets om te gaan lunchen en boodschappen te gaan doen in het dorp. Er loopt een vrijliggend fietspad over een oude spoorbaan: zo lekker om daar te fietsen.
Doen we morgen weer; de andere kant op.
Net als Dick en Carla…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Dick en Carla

Reacties zijn gesloten.