De Jungle Lodge in Pu Luong

De rit naar Pu Luong is ongeveer 45 km, maar hij gaat over een behoorlijk hoge berg en de weg is verschrikkelijk bochtig – de dame die we gisteren bij het avondeten spraken, zei: “Er is nog geen 30 m. rechte weg” -en dat is een beetje overdreven- maar we doen er toch meer dan een uur over met de taxi waarvan de chauffeur de weg goed kent!

Over de door ons gehuurde bungalow zijn we niet zo heel erg tevreden omdat we tegen een bomenrijtje aan zitten te kijken en geen uitzicht op het mooie dal hebben. Bovendien ligt hij behoorlijk hoog en moeten we heel wat stenen trappen op! De koffers zijn wel door het personeel naar boven gesjouwd.
Peter kijkt eens even rond en vindt een veel mooiere plek. We trekken de stoute schoenen aan en vragen of we mogen verhuizen. Dat mag. Sterker nog: zij verhuizen onze koffers weer voor ons naar een plekje met een schitterend uitzicht!
(Zie boven. Het driehoekje midden onder is het puntje van ons balkon).
De bergketen aan de overkant is typerend voor hier, denken wij, want ook bij de vorige plek zagen we steeds deze 2 golvende ketens achter elkaar.

We wandelen een stukje, richting stadje, maar na een paar honderd meter gaan we terug omdat
Peter toch even met de fiets het stadje wil gaan verkennen omdat hij
1. wil ontdekken of het stuk fietsbaar is, want het is hier behoorlijk stijgen en dalen en
2. of hij kan ontdekken of hier misschien elektrische fietsen te huur zijn.
Op ons resort staan alleen maar goede fietsen met versnelling, maar met een superhoge instap (dat lukt me niet meer!).

Hij komt bekaf terug (“Het is niet te doen!”) en tot nog toe heeft hij geen elektrische fietsen kunnen huren. We zullen het straks hier nog eens vragen en anders wordt het plan B: lekker luieren, lezen etc. en morgen alleen even met een taxi naar de Water wheel of Cham stream, 12 km. verderop. Het is goed hier in Heaven in the Jungle!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.