Chiang Rai (dag 2)

Om iets voor negenen staan we bij de receptie om onze brommertjes op te halen.
“Het is niet gelukt om de brommers te krijgen voor vandaag, sorry”
En dat vertelt ze me nu!! (Gisterenochtend al besteld en de hele avond gisteren “thuis” geweest).

“That’s impossible…” (ik) Ik wijs op de kaart waarop alle 16 soorten brommers staan die je kunt huren “…dan maar een andere dan die we bestelden!”
“Er is er geen enkele te krijgen op dit moment. Misschien om 11 of 12 uur, als er een paar teruggebracht worden…”

Het is wat het is, dus wachten we maar even af. We denken intussen na over hoe dit kan: het is helemaal niet druk met toeristen hier…
En dan herinneren we ons een gesprek op Koh Chang waar de buren bij Lazy Repupiblique alle huurbrommers hadden moeten verkopen tijdens corona, omdat ze anders niet konden overleven….Er zijn er hier ook gewoon heel veel minder dan “vroeger”…. Zoiets moet het haast zijn….

Een half uur later komt het goede nieuws: over een kwartiertje worden er 2 gebracht: precies die we besteld hebben! Hoe ze het doen, weet ik niet maar het komt altijd goed! 

En dan zijn we “en route” en het gaat goed, op één enkele afslag na die we missen.
Dat is hier nogal lastig. Er zijn namelijk brede tussenbermen met hoge stoepen en heel weinig doorgangen op de snelweg (waar wij ook fietsen op een redelijk breed brommer-bermpad). We zijn 2 km. te ver doorgereden en geen doorgang bij de middenberm te zien. Dus dan moet het maar op zijn Thais: omdraaien en 2 km. terug, spookrijden op het brommer- bermpad. Dat zijn 2 spannende kilometers!

Verder is de dag niet zo spannend, maar meer sprookjesachtig (zie de foto’s).

Alhoewel ik aan de beelden bij het zwarte huis van kunstenaar Tahwan Duchanee die kwalificatie niet meteen in gedachten heb bij het zien ervan.

Tijdens de lunch raken we nog in gesprek met een Engels echtpaar: spijt als haren op hun hoofd van BREXIT. Zij vrezen voor de toekomst van hun kinderen en vooral hun kleinkinderen…het gaat heel slecht in Engeland.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Chiang Rai (dag 2)

Reacties zijn gesloten.