Caseres (tussenstop)

dag 23, 11 sept

De tussenstop brent ons op een camping met een eigen WC annex douchecel. Best luxe!
Eind van de middag fietsen we naar het centrum en starten in de Plaza Mayor en beklimmen vervolgens de toren van het oude, goed bewaarde, gedeelte van de oude stad en kunnen ook nog een stukje meepikken van de oude stadswal en beneden zien we een Romeinse opgraving. Het oude gedeelte is heel goed geconserveerd, maar voor elke blik in een kerk of een piepkleine tentoonstelling wordt entree gevraagd en verder lijkt het oude gedeelte wel bewoond, maar buiten wat toeristen is er geen mens te zien. Dat maakt het allemaal wat doods.

Bij aankomst heeft Peter snel een tafeltje en een paar stoelen geruild met die op de lege plek van de achterburen: beterek kwaliteit en beter zitconfort (als er dan toch zoveel luxe wordt geboden, gaan we voor the max!) Alleen komen de achterburen al weer snel thuis (zij stonden daar al, al bleek dat echt nergens uit) en buurman komt zijn setje opeisen!

Beetje beduusd en beschaamd worden tafel en stoelen omgeruild en hebben we het vermoeden dat deze actie geen banden heeft geschapen. Maar dan komt de ochtend daarop de verrassing. De achterburen staan op het punt van vertrek als de buurman nog even vriendelijk aan Peter komt vragen of wij de tafel en stoelen nog willen hebben, want dan ruilen we ze even……
Nou, zo kan het ook; wat zijn er toch een boel lieve mensen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.