Buriram (2)

Vandaag gaan we er nog een keer op uit met de fiets. We gaan zeker niet zo ver rijden als gisteren (dat voelen wij daar waar het zadel zit 🥴)!

Fijn dat we de eerste dag alle highlights gedaan hebben, dan toeren we vandaag nog wat ”rundum Hause”, wat hier betekent dat we wat tempels bezoeken die een beetje in de buurt liggen.

Bij de eerste is het al weer bijzonder: er is net een of andere dienst geweest voor de monniken (jammer wel dat we die gemist hebben) en nu hebben vrijwilligers (dat denk ik, tenminste) hele maaltijden klaargemaakt voor de heren die in de rij staan om opgeschept te krijgen en/of hun lege bordjes in te leveren. Herhaaldelijk worden wij vriendelijk toegelachen en gevraagd of ze ons ergens mee kunnen helpen. Ook worden we voortdurend uitgenodigd om mee te eten en te drinken ”It’s for free!!!”


We bedanken beleefd (we komen net van het ontbijt af en de grote potten rijst en bruine prut zien er niet aantrekkelijk uit). We laten onze fietsen hier even staan en lopen door naar de Wat zelf. Nog voor we het trapje ernaar toe opgaan, komt er een man naar Peter gelopen met 2 afgesloten drinkbekertjes bij zich die hij wel aan móet nemen om niet erg onbeleefd te zijn. Voorzichtig halen we het dekseltje eraf en proeven….hele verse, licht gezoete kokosmelk met onderin verse stukjes kokosvlees, prima gekoeld! Wat is dit heerlijk, zeg! We kunnen de man niet eens bedanken, want hij is al weer terug naar zijn post.
Wat zijn het toch gastvrije, gulle mensen mensen, de Thai.

De Wat is gesloten, dus we kunnen er alleen omheen lopen. We zien hier dat er aan de binnenmuren heel veel foto’s hangen van overledenen, iets wat we niet eerder zagen.

Achter de tempel vinden we een eindje verder nog een Kmer-tempel met, vooral aan de buitenkant, prachtige beelden.


Nadat we rustig teruggewandeld zijn naar de fietsen, stappen we weer op. We drinken een slow/ ice-moccakoffie.
Let vooral op het woord “slow”. Echt, ongelofelijk hoe lang de ”ober” bezig is met de bereiding ervan. Het is dat we na 12 dagen hier in Thailand al goed gewend zijn aan het relaxte leven, want anders was ik hier echt gillend weggelopen…. Maar ik moet ook zeggen: kennelijk heeft goed werk echt tijd nodig, want het is het tweede verrukkelijke dranje vandaag!

Vroeg in de middag zijn we weer thuis en brengen de tijd door op de ligbedden bij het zwembad.
Beetje zwemmen, lezen en indutten….
NB

Ik kom hier natuurlijk heel veel Thaise vlaggen tegen en ik denk dan iedere keer aan Dolf Jansen. Hij heeft – net als ik – moeite met de omgekeerde vlaggen in Nederland….

Zal ik hem een tip geven om de Thaise vlag in Nederland te gaan promoten, zodat we daar geen gezeur meer over hebben en iedereen tevreden is?

NB2

Soms hebben ze hier echt mooie tafekleedjes…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.