(Bijna) thuis

1/2/3 juli

1 juli

We rijden naar de ons toegwezen plaats op camping Hofbauer aan de Chiemsee. Supersnelle, professionele intake.

Op de plaats aangekomen, loopt Peter de plek op om mij aanwijzingen te geven voor het oprijden, maar daar komt hij niet aan toe! Hij gilt het uit en begint te schelden. De hond van de nieuwe buren heeft hem aangevallen. De hond is welliswaar aangelijnd, maar aan een lijn van een meter of 10.
De buurman neemt het in eerste instantie voor de hond op en begint terug te schreeuwen naar Peter.

Ik weet nog niet of er letsel is, maar ik vraag door het open raampje aan Peter of hij min of meer OK is en of we niet beter om een andere plek kunnen gaan vragen (dit lijkt me geen goeie start met de buren), maar Peter is beslist: we gaan gewoon hier staan!

Nog voor onze duuk op zijn plaats staat, heeft de buurman zich al verontschuldigd, naar de schade gekeken aan Peters voet en worden er handen geschud. De schade valt mee: er zit een klein open plekje op zijn voet, waarschijnlijk door de nagels van de poot ontstaan en op de plaats waar hij hapbewegingen maakte, is gelukkig niets te zien.

In de loop van de middag komt de buurman nog informeren of het wel goed gaat met Peter en brengt hij 2 blikken bier als “wiedergutmachung”. De vrede is getekend. De hond hebben we niet meer gezien (ik denk dat hij huisarrest heeft gekregen…)

Peter maakt nog een wandelingetje naar de Chiemsee, maar dat levert niet veel op voor ons. Als we hier langer zouden staan, hadden we hier wel lekker kunnen fietsen….
’s Avonds eten we een echte Duitse maaltijd: gegrilde Schweinshax’n …

Zo ziet het er ongeveer uit en het is me toch lekker!

Oo 2 juli rijden we door naar camperplaats Donaubad in Ulm. Een prima stek voor een nachtje. We nemen geen stroomaansluiting, omdat we toch bijna niets meer in de koelkast hebben en het is hier inmiddels veel langer licht is dan we gewend zijn de laatste weken (in Servië was het om 20.45 echt al donker!)
Donaubad ligt aan een fietspad dat naar het centrum van Ulm loopt en dat is verrassend mooi. Een ommuurd oud gedeelte met schilderachtige straten en mooie doorkijkjes.

En dan 3 juli: we gaan – net als vorig jaar – naar Camping ParkHammelbach. We verheugen ons daar enorm op, omdat we daar weer de sauna afgehuurd hebben voor een avondje relaxen ter afsluiting van onze reis. De eigenaresse kent ons nog van vorig jaar en zij is een fantastische gastvrouw.
Behalve een sauna (waarvan volgens mij bijna niemand van de kampeerders weet dat hij daar is) is er een fantastisch goed uitgerust sanitairgebouw. Ik lees op de site dat er zelfs vloerverwarming is en ik geloof het meteen, want er is b.v. ook een ruime aparte ruimte voor je was: wasmachines, droger, droogrekken, strijkplank…) etc ….

Na het avondje sauna, zijn we helemaal zen en klaar voor de rit (denken we)

De laatste rit (4 juli) naar huis door Duitsland is een “crime”: heel druk op de weg, ontzettend veel vrachtverkeer, op de linkerbaan nogal wat “vliegtuigen” en het allervervelendste de vele wegopbrekingen met kilometerslange enkele banen….pfff.

Gelukkig hebben we nog een gezellige onderbreking in Helden en zijn we om exact 18.00 uur weer thuis en hebben we 6.500km. gereden (zonder schrammen of brokken)! We hebben elkaar een high-five gegeven en een knuffel: we hebben weer een hele mooie reis achter de rug!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op (Bijna) thuis

Reacties zijn gesloten.