Koh Chang

We logeren bij Lazy Republique: een heel fijn resort (kleinschalig) gerund door Fred (wrsch. een afkorting van Frederique) en Philippe, een Frans echtpaar dat Montpellier een aantal jaren geleden inruilde voor Bailan Beach 🏖.

Zij doen er veel voor om het hun gasten naar de zin te maken. Bij het ontbijt (je mag zelf kiezen wat je wil) krijgen we zoveel koffie bijgeschonken als we maar willen. Philippe installeert ons zo aan tafel dat we het mooiste uitzicht hebben.
Bij wat je ook bestelt, krijg je altijd 2 sneetjes brood met 2 soorten zelfgemaakte jam. Na de maaltijd is er bijna altijd nog wel iets extra: een versgebakken brioche of een stuk bananentaart.
Als we voor het happy hour het dakterras opgaan, heeft Philippe al een extra tafel bijgeschoven omdat hij gisteren zag dat we die nodig hadden voor een spel (liefst het treinenspel, want dat gaat Peter heel goed af! alhoewel ik hem gisteren even liet merken dat hij niet moet denken dat hij dit altijd wint!😅)

’s Avonds eten we steeds bij de Thaise buren. “Het beste restaurant van het hele eiland!” vertelt een Nederlandse toerist ons ongevraagd. “Wij komen hier al 3 jaar, 3 maanden in de winter en wij eten áltijd hier!” voegt hij eraan toe als een soort argument. “Hoe weet je dan dat dit het beste is, als je altijd hier eet?” vraag ik hem.
Hij lacht even als een boer met kiespijn en zegt dan iets minder zelfverzekerd: “We hebben wel eens een keer ergens anders gegeten…”

De eerste dagen hebben we vooral op het strand hier beneden bij Bailan Beach doorgebracht: beetje zwemmen en lekker relaxen op een strandstoel van het resort waar we niet logeren. Vinden ze prima 👌; we lunchen hier immers ook!

Gisteren zijn we met de speedboot naar Ko Rang gevaren om te snorkelen: 5 stops, dus 5 x de boot af- en opklauteren, 3/4 uur snorkelen en hup, een eindje verder.
Het is schitterend. Bij de 4e stop ben ik toch even op de boot gebleven: ik heb even geen puf meer….maar bij de laatste kan ik het water toch niet weerstaan, ook al omdat we dan vanuit het strand het water in kunnen en in mansdiep water voor een rij met stenen/rotsen kunnen snorkelen om naar de vissen te kijken. Ik kan het niet beter uitleggen, maar dit is totaal niet vermoeiend.

Ik kan nog wel vertellen dat ik die avond heel vroeg in slaap ben gevallen!

De laatste dag hier ondernemen we geen activiteiten meer. We doen een boodschap en reserveren een massage voor vanmiddag.

Dat vinden we een mooie afsluiting van ons 4-daags verblijf hier op Koh Chang.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.