2 Mooie dagen in (de buurt van) León

Zondagmiddag gaat Peter eens in de buurt van het restaurant van de camping kijken of het wifi-“bereik” daar beter is zodat hij nog een stukje Nederland – Polen kan bekijken op de i-pad. Hij ontdekt dan dat daar de TV aanstaat en dat er voetbal gekeken wordt door een echtpaar dat op spuugworp afstand woont van Eindhoven.

We kijken samen, maar raken zo in gesprek dat we blij zijn dat we het winnende doelpunt nog zien.
Het is zo een paar uur verder waarin ze onder meer vertellen dat ze beiden een sabbatical year hebben waarin ze onder andere de camino fietsen, zij met ondersteuning (dat kan dus ook) en hij zonder. Ze moeten snel gaan douchen om een beetje op tijd bij het avondeten te zijn, want de campingbaas heeft al wel een keer of vier gezegd dat we om 19.00 uur kunnen eten. (We vermoeden dat hij het vooral niet te laat wil maken daar en dat vermoeden blijkt de volgende dag te kloppen. Hij heeft geen restaurant om ‘s avonds nog eens gezellig bij te kletsen).
Het is typisch zo’n camping waar heel veel fietsende camino-gangers aanleggen (één man zelfs met een ligfiets en een drone), elk met een eigen mooi verhaal. Mooi om dit zo mee te maken.

De tweede dag (maandag 17 juni) gebruiken we om naar León te fietsen. We fietsen achter 2 Duitse echtparen aan die de route kennen, maar we raken ze kwijt. Toch hebben we ons op het goede spoor gezet en als je het eenmaal weet, is het kinderlijk eenvoudig. Daar zijn we ook wel even aan toe nadat we een aantal kanten geprobeerd hebben waaronder een afdaling door het bos , steil naar beneden, met losse stenen en geulen waar we alleen maar kunnen strompelen met de fiets aan de hand (dus terug!).

León is een hele fijne stad om wat rond te crossen en te wandelen en er zijn een paar bijzonder mooie plekken, waaronder de kathedraal met kloostertuin en het Casa Botines, ontworpen door Gaudi in opdracht van een textielmagnaat Botinàs. De hand van Gaudi is niet alleen te vinden in de constructie van het huis, maar ook in de glazen ramen en erkers. Tegenwoordig is het een museum over het leven en wonen van de eigenaren maar er zijn ook etages met veel moderne kunst van o.a. Dali en Rodin en hedendaagse kunstenaars. Wij dwalen er een paar uur rond nadat we geluncht hebben in de volksbuurt Barrio Húmedo (vochtige wijk genoemd i.v.m. het vele vocht, bier en wijn, dat er geschonken en gedronken wordt) die dateert uit de Middeleeuwen.

We moeten de ochtend daarop in de regen opbreken en vertrekken, maar net op een moment dat het even iets minder hard regent.
We hebben ons reisplan gewijzigd en gaan naar Burgoss, waar het de komende twee dagen redelijk weer is.

‘s Avonds is het zacht weer en we kunnen nog best lang buiten zitten, maar ‘s nachts barsten de wolken open en is er flink wat onweer met fikse buien.

Gaan we toch nog de kathedraal bekijken, want volgens mede-reizigers hadden we die echt niet over mogen slaan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op 2 Mooie dagen in (de buurt van) León

Reacties zijn gesloten.