Zoals verwacht, gaat alles anders

Het zou wel het motto van deze reis kunnen worden.

22 aug. dag 3


We bellen de ANWB en worden verwezen naar een garage 45 km. ten Noorden van waar we nu zijn; Joigny, in de buurt van Auxerre waar we gisteren waren.
We vragen een passender advies (we moeten naar het Zuiden): dat gaan we krijgen, maar ze weten niet precies hoe lang dat gaat duren (max. 4 uur). We zien daarna op de website dat de garages om 12.00 uur dichtgaan, dus we gaan niet wachten en rijden 45 km. terug naar Joigny.

Het is een concept zoals in de autowijk in Eindhoven: alle garagemerken naast elkaar. Alleen bij de Fiat is niemand aanwezig. We lopen bij de buurman binnen van het merk Jeep en worden uiteindelijk geholpen door diens buurman van Alfa Romeo. Eerst heeft niemand tijd, maar uiteindelijk komt er een diagnose én wordt het euvel verholpen. Er is motorisch NIETS aan de hand, alles is prima. Alleen zat er een storing in het signaleringslampje. Kosten? 0,0 gratuite! Terwijl wij toch alles bij elkaar zo’n twee uur in de garage hebben rondgehangen! Peter kreeg er zelfs koffie! (Ik had er even geen zin in, maar uren later heel veel spijt van mijn bescheiden weigering).

Om 12 uur gaan we aan onze dagtrip beginnen die uiteindelijk, na een paar oersaaie stukken Frankrijk eindigt in Dun-le-Palestel. Daar kunnen we een hele fijne plaats uitkiezen en krijgen we een laatste ”klap” te verwerken: het veelbelovend aangeprezen restaurant op de camping is op maandag gesloten. Daar hebben we ons na een ontbijtloze start (want…zie boven…) en een gesloten lunchrestaurantje onderweg (dus zelf een lekker soepje met brood op een parkingplaats gegeten) de hele dag op verheugd.
Peter fietst naar het dorpje om iets te halen en we komen niets te kort.

Ik ben benieuwd wat de dag van morgen ons brengt…


Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Zoals verwacht, gaat alles anders

Reacties zijn gesloten.