Zhiben

We reizen vandaag verder. Onze aanvankelijke twijfel of we wel naar het Oosten en dan weer geleidelijk naar het Noorden moesten gaan, is weg: de tyfoon Kong Rey die momenteel langs Taiwan trekt (de derde in pak weg 14 dagen) buigt weer op tijd af en de kust is veilig.

Als we aankomen bij het hotel dat we geboekt hebben, kan ik mijn ogen niet geloven.  Het is één blok beton met veelal leegstaande appartementen. Bij het gat waar wij de ingang vermoeden, zijn wel een paar liften en een gesloten loket. Als we even naar achter doorlopen, komen we bij een soort binnenplein van nog meer betonblokken waar de betonrot naar het zich laat aanzien behoorlijk heeft toegeslagen. Op het binnenplein bevindt zich het zwembad, waar ongeveer 10 cm. vies water in zit en aan de andere kant liggen de Spabaden. Ze zien er weinig aanlokkelijk uit…

Peter en ik kijken elkaar eens aan en zeggen het bijna tegelijkertijd: dit gaan we niet doen. We lopen naar de 7Eleven (die winkels zijn hier echt altijd op spuugworp afstand van waar je bent en je kunt er op de wifi). Ik koop een blikje koffie en Peter gaat op pad om iets beters te vinden. Hij wordt door een receptioniste van een hotel dat verbouwd wordt op het goede spoor gezet en ze belt zelfs even of er plaats is voor ons. We gaan op pad en als we net 100 m. gelopen hebben, houd ik een taxi aan. Het is dezelfde chauffeur als waarmee we een uurtje geleden op het station hebben staan “onderhandelen”.

Hij herkent ons en brengt ons graag naar het beoogde hotel. Hij wacht zelfs toch we ingecheckt hebben en geeft onze koffers af in het hotel. In dit hotel willen we wél zijn: het ligt prachtig in het groen, in een dal omzoomd met een bergachtig landschap, overal palmen. Prima kamer op de begane grond, vriendelijke ontvangst, goede uitleg over alle mogelijkheden. Wow!

En de grootste verrassing moet nog komen. We kunnen hier zoveel als we willen naar de Spa (binnen en buiten) met grote, superschone zwembaden en Spa-baden, met een sauna, met een rustruimte, met voetbadruimtes, met ligstoelen…. Ongelofelijk mooi! Er is zelfs een boiled-egg area: een soort sp(aanrecht) met zo’n heet water dat je er binnen 10 minuten een ei in kunt koken. Er hangen dan ook ijzeren kookpannetjes bij waar je de in het winkeltje verkrijgbare eieren kunt koken en daarna ter plekke opeten. Wat apart!

We weten al wat we morgen gaan doen: een dagje naar de Spa!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.