Zaterdag t/m dinsdag Vaison-la-Romaine

Het is niet te geloven: tot nog toe hebben we campings gehad waar we nog net niet als enigen stonden en hier komen we bij de beoogde camping en zien we COMPLET!
Een paar kilometer verderop in St.Marcellis-des-Vaison vinden we een mooi gelegen camping Voconce. Voor het aantal dagen dat wij er voorlopig willen staan, zijn nog maar enkele plekken vrij, maar we hebben een mooie te pakken: vrij uitzicht op de wijnvelden en bergen en een eigen parkeerplaats/annex schaduwplek naast ons. Dat plekje wordt echter wel 2 nachten bezet door een jong stel. Maar ik gun het ze. Op zondagavond blijkt dat hij mee heeft gedaan met een grote fietstour van 123 km. waar de Ventoux ook onderdeel van uitmaakte en hij werd 1e in zijn categorie. Trots laat hij de beker zien.
Wij hebben dan ook nog een schitterende fietstocht in het vooruitzicht: morgen gaan wij de bergen in (met elektro-doping weliswaar, maar toch: er moet wel getrapt worden.)
Het is een fantastische ervaring! Heel vaak al heb ik in Frankrijk met de auto tochtjes in de bergen gereden, de meest mooie routes, maar ik heb nooit kunnen vermoeden dat ik hier nog eens gewoon met de fiets zou rijden. De sfeer op die tocht is ook zo leuk. Zwoegende groepjes mannen (en een enkele stoere vrouw) worden door ons tijdens de klim ingehaald; “Ja, ja….” en bij de afdaling is het net andersom. Als wij bij een stopplaats van zo’n groep aankomen, gaan de duimen omhoog, worden er quasi foto’s genomen en we worden vriendelijk toegelachen.
In de verte ligt de Mont Ventoux waar op dat moment weer zo’n grote tour bezig is, maar dan van profs. Dat zien we pas later op de TV als we bij de pizzabakker van de Intermarché een colaatje drinken om wat bij te komen. Ze zitten net in de finale en dan zie je weer eens hoe traag die laatste zware kilometers gaan (en als je net op je fiets in de bergen zat, voel je bijna mee hoe zwaar dat is).
Schitterende dag.

Zaterdag hebben we Vaison al verkend. We wandelen naar het historische gedeelte, maken foto’s van mooie doorkijkjes en stegen. In het nieuwe gedeelte beperken we ons tot een pernodje op de Place Republique die vol staat met kramen met fietsgerelateerde artikelen (we weten nu waarom) en een lekkere Galette in een klein restaurant in een zijstraat. Blijkbaar zoeken we toch steeds naar een plekje buiten het toeristengewoel.

Op dinsdag doen we Vaison nog eens dunnetjes over: dan is de wekelijkse markt. Wij dachten aanvankelijk “Dat zal wel op de Place Republique zijn”, maar de kramen staan over de hele binnenstad verspreid.
We zijn de zoek naar “de paëllebakker op de hoek…” Hoeveel hoeken denk je dat er zijn op zo’n gigantisch grote markt? En, hoeveel paëllabakkers? Maar, ’t is waar: er staat er maar één op een hoekje. Uiteindelijk hebben we verse erwten gekocht en die later lekker opgepeuzeld bij een aardappelsalade!

P. gaat nog een keer naar het zwembad. Ik ga niet mee, want het water is ijskoud en gisteren kwam ik ook niet verder dan 3 slagen in de rondte en hup, snel eruit!
Ik check mijn whatsapp en ik lees dat Anita (die veel voor me betekent) vandaag een slechte uitslag heeft gekregen.
Ik ben uit het veld geslagen, verdrietig, boos.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Zaterdag t/m dinsdag Vaison-la-Romaine

Reacties zijn gesloten.