West- Sumatra

We reizen door naar Padang, naar West- Sumatra.

Laat me eerst maar eens uitleggen dat die naam eigenlijk voor geen meter klopt, volgens mij dan. West-Sumatra ligt namelijk oostelijker dan Oost- Sumatra waar we vandaan komen en dat ligt eigenlijk in het Noorden. Ik heb echt een paar keer op de kaart moeten kijken, eer ik een beetje doorheb hoe dat land in elkaar zit met die verwarrende aanduiding.

Het eerste deel met de boot, daarna een flinke rit naar Medan met een deeltaxi. Dit is geen onverdeeld genoegen. Peter zit prinsheerlijk voorin naast de chauffeur, maar naast mij op rij twee wordt ook nog een echtpaar en een zoontje van 4 gepropt. Ik heb ook mijn rugzak bij me en de flinke handkoffer van Peter, omdat die voorin echt niet tussen zijn benen kan staan. Bij mij nu eigenlijk ook niet meer, maar daar is nu niets anders meer aan te doen, dan te proberen mijn benen ernaast te manouvreren en mooi stil te zitten. Het is een schattig, rustig jongetje dat regelmatig slaapt naast me op moeders schoot. Maar juist dan schudt hij continu met zijn teva-schoentje tegen mijn onderbeen aan. Maar ik heb met ze te doen, want de man heeft een grote envelop bij zich van het Elisabethziekenhuis waarop met dreigende letters CT-scan staat: zij gaan dus beslist niet voor hun plezier ruim 3 1/2 uur in die taxi zitten.

Daarna zitten we nog een flinke tijd op het vliegveld te wachten, want de taxirit ging boven verwachting sneller dan voorspeld en na een half uurtje vertraging van het vliegtuig en een vluchtje van 1 uur zijn we in Padang. Het is dan nog maar een kleine 3/4 uur met de taxi naar het Ox Ville hotel, waar we om half zeven ’s avonds hartelijk ontvangen worden. Het ziet er hartstikke leuk uit. Lekkere ruime kamer, zwembad beneden, fijn rstaurantje waar we lekker eten en als we ’s avonds nog even een blokje om lopen, komen we in een trendy Japans restaurant terecht voor een kop koffie. Daar zitten een geweldig goede gitarist en een dito zangeres. We vallen weer met de neus in de boter en boeken dit hotel meteen voor onze laatste nacht hier op Sumatra.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op West- Sumatra

Reacties zijn gesloten.