Weekend in Lanzarote

Zaterdag: rustdag
Dat ziet er zo uit hier.

Heerlijk! Meer is er niet over te zeggen.

Zondag
Vandaag verhuizen we naar Soo, de tweede stek deze reis.
Op de trip daarnaar toe maken we een kleine omweg via Teguise, omdat daar een markt is op zondag. We kennen Teguise nog van vorig jaar. Een leuk klein stadje met pittoreske straatjes en pleintjes, maar toen was het uitgestorven en alle winkeltjes, galeries en cafés waren gesloten.
Hoe anders is het nu! Aan het begin van het stadje zijn grote parkeerterreinen waar we gelijk de Fiat kwijt kunnen en na 500 m. lopen we het oude centrum in. Het is één grote kunst- en nijverheidsmarkt, afgewisseld met kramen met kleding, sieraden en aloe vera-producten (specialiteit van dit eiland). Het is er gezellig druk en op het grote plein en in de straten worden dans- en muziekoptredens verzorgd. Er zijn heel veel terrasjes die druk bevolkt worden. Er heerst een relaxte sfeer.
We slenteren op ons gemakje langs de stalletjes en genieten.

Na de lunch met tapas rijden we verder naar Soo. Het is een piepklein dorpje in the middle of nowhere en het huisje dat we gehuurd hebben ligt er middenin. Onze host Jesus ontvangt ons vriendelijk en geeft een rondleiding in het gigantisch grote huis (geschikt voor 8 personen, 3 slaapkamers, 2 badkamers, een balzaal van een keuken en dito kamer, groot terras met uitzicht op een kale vlakte omringd door toppen van vulkanen).


Als we onze inloop-garderobe hebben ingeruimd en even het terras uitgeprobeerd hebben, rijden we een klein rondje op zoek naar een supermarktje (om morgenvroeg vers brood te kunnen kopen: dat lukt) en nadat we nog even wat uitgewaaid zijn langs de kust van La caleta de Caballo, rijden we terug naar ons nieuwe huis.
Vanavond gaan we eten in La Caleta de Famara, het dichtstbijzijnde grote dorp (5 km.)

Heb ik al verteld dat het vandaag weer een dag is met stralend weer?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.