Via Boelenslaan naar Nietap

Je leest het goed! Boelenslaan en Nietap (wie kent het niet?)

Boelenslaan ligt even voorbij Drachten, waar we onze eerste stop gepland hebben.
We parkeren op het terrein van AH en wandelen het stadje in. Al gauw duiken we een boekwinkel in en slaan onze slag: de nieuwe van Jeroen Brouwers (Cliënt E. Busken) en van AFTH (Stemvorken).
In Boelenslaan bezoeken we Jan, een “oude” kennis van de PIZ-cursus van 3 jaar geleden. Het is fijn om met hem bij te praten en we zijn enorm verrast dat hij een heel programma bedacht heeft, inclusief een mooie wandeling in de buurt en een etentje in restaurant De Leyen in Rottevalle (ook een dorp hier in de buurt!)

Tijdens de wandeling is het frisjes maar droog. Hoe bijzonder dat is, weten we later pas als we op het terras plaatsnemen bij De Leyen. Het personeel is uiterst vriendelijk en probeert ons warm te krijgen met dekentjes, verwarmingspaal en elektrisch verwarmde zitkussens, terwijl de wind en de striemende regen de zeildoekoverkapping geselen. Het eten en het gezelschap maken veel goed.
Het wordt een hele mooie middag.

Als we in Nietap op de camping aankomen, raadt de beheerder ons aan niet te ver het veld op te gaan, omdat de bodem daar inmiddels ook blank staat. We vragen of we achter de receptie op het bestrate gedeelte mogen bivakkeren en in no time staan we daar: kachel aan, koffie drinken en een mooie film  kijken.

Morgen gaan we naar Jasicamp in Leek (3 km hier vandaan): daar gaan ze wat verbeteringen aanbrengen aan de camper. Daarna rijden we naar Camping de Vuurkuil in Hulshorst (Veluwe)

Ik laat nog weten of het allemaal gelukt is!

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Via Boelenslaan naar Nietap

Reacties zijn gesloten.