Verrassend Valencia

dag 41, 29 september

Zoals altijd haalt Peter het brood voor het ontbijt in het dorp, als het niet vooraf te bestellen is op de camping. Dat is hier niet, weten we nog.
Als hij net vertrokken is, komt er een busje van de bakker het terrein oprijden: vers brood, croissantjes en diverse andere broodjes. Bij navraag blijkt: elke dag, behalve op zondag, om 9 uur! Verrassing!
Maar eerlijk is eerlijk: Peter komt met heerlijk warm stokbrood terug!

Precies op tijd komt Peter’s huurfiets aan en een kwartiertje later zijn we ”en route” naar de stad.
Het is heerlijk fietsen op het vrijliggend, verkeersvrije fietspad en er is ook het een en ander verbeterd: zo is b.v. de doorgang over de brug klaar.
We gaan eerst naar de wijk Ruzafa, naar de Mercado. Het is een mooie, niet al te toeristische markt en hoewel we niets anders nodig hebben dan een potje kersenjam, is het fijn om tussen de stalletjes door te dwalen en te genieten van alle lekkers dat daar uitgestald en te koop is. Ik vind het dan wel jammer dat we niet meer kunnen kopen, maar je kunt niet de hele dag met verse spullen in je rugzak zeulen bij hoge temperaturen (het is hier nog steeds 26/27 gr. en zonnig!)

Tegen lunchtijd zoeken we het eettentje waar we vorig jaar ook waren, maar dat lukt niet meer. Dan maar een ander, ook goed.
We fietsen naar het stadhuisplein waar vandaag een tentoonstelling begint van Andy Warhol (zo is ons gisteren verteld, en die willen we niet missen).
Helaas mogen we er pas om 16.00 uur in, want nu is het voor vips (en dat zijn we niet). Hadden ze dat er gisteren maar bij verteld, dan hadden we een ander plan gemaakt. Alweer een verrassing (alleen niet zo’n leuke).

Maar, we zijn niet zo snel uit het veld geslagen. We fietsen naar het Museu de Belles Arts de València waar een tentoonstelling is over de barok (dat weten we nog uit Gandia!).
We melden ons aan bij de balie, vertellen desgevraagd dat we uit Nederland komen, en krijgen dan een toegangskaartje: gratis en voor niks! Alweer een verrassing, en nu weer een leuke!

Het is een heel mooi museum met een bijzondere tentoonstelling. Fijn dat we hier naartoe gegaan zijn.
We fietsen weer tevreden terug naar de camperplaats. Onderweg gaat het een beetje betrekken, maar het blijft droog.
Dat verandert als we een uurtje thuis zijn en ik mijn blog zit te schrijven. Vallen er een paar regendruppels… terwijl ik net zat op te scheppen over het weer hier. Alweer verrassend….

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Verrassend Valencia

Reacties zijn gesloten.