Van Vlorë naar Ksamil

maandag 13 juni

Vandaag rijden we wel de mooiste tocht tot nu toe: afwisselend langs de kust en in de bergen.
Chaufferen is vandaag een zware klus🥴: supersteile hellingen en heel veel haarspeldbochten. Bij elke helling staat een bordje /10%, maar dat komt omdat er in Albanië maar één soort is gemaakt.

De panorama’s zijn schitterend! maar over 125 km. doe je dan wel 3 uur (en dan hebben we geen stops gemaakt bij uitzichtspunten). We komen langs de grot voor militaire doeleinden waar de Mol-spelers een van hun opdrachten moesten doen. Het lijkt of de een hele Mol-route doen, maar dat is niet ons doel: hier komen we min of meer per ongeluk langs.

De camping die we gisteren hier gereserveerd hebben is een klein veldje achter het huis van de eigenaar met plaats voor een stuk of 8 kleine campers of tenten Hij is niet echt heel vriendelijk, maar hij is heel hulpvaardig bij het inparkeren. Het sanitair is prima en morgen morgen we hier wel een paar wasjes draaien. Dat hij niet echt vriendelijk oogt, komt in Albanië vaker voor: het lijkt dan dat de mensen boos zijn en je denkt dan ”Heb ik iets verkeerds gezegd/gedaan”, maar na enige tijd – als het vreemde er voor hen af is – zijn ze echt heel aardig.

We stappen meteen op de fiets om te gaan lunchen in het beroemde Musselhouse, gelegen aan een baai voor mosselbanken. Het is goed eten en we zitten mooi aan het water, maar het is ééns maar nooit meer.
De afdaling is superstijl en ja, als je afdaalt, moet je ook weer omhoog wat eigenlijk niet te doen is met die hitte. Bij de beklimming moeten we een paar keer rusten, maar uiteindelijk komen we weer boven.

’s Middags doen we niks meer: beetje lezen en een dutje.

‘s Avonds fietsen we langs de boulevard. Het is een mooie avond en bij de zonsondergang zien we zien Corfu aan de overkant liggen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Van Vlorë naar Ksamil

Reacties zijn gesloten.