Van Frankrijk naar Spanje

2e dag in Contis-plage

De tweede dag in Contis-plage is een sombere, qua weer. Bewolkt en buiig.


In de ochtend gaan we naar het zwembad wat nog een maatje groter is dan in St. Emilion.
De borders van de baden zijn hier zelfs in zandkleur geverfd zodat het er, samen met de echte palmen die er groeien, uitziet alsof je aan het strand bent en in de zee zwemt.

Peter stapt ‘s middags op de fiets om in Mimizan wat boodschappen te doen en ik maak vorderingen in Stemvorken.

San Sebastian/ Donostia

Op vrijdag rijden we naar Spanje. Peter vindt het spannend: wat gebeurt er aan de grens? Is er vaccinatiecontrole? Kunnen we in San Sebastian wel een parkeerplek vinden op het openbare terrein dat Peter via internet gevonden heeft (de camper is nl. te hoog voor een vele parkeergarages die daar zijn)?

Er is in ieder geval hier geen grenscontrole!
Ineens zijn we in Spanje en dat is te zien in het straatbeeld: iedereen loopt, slentert en fietst met een mondkapje op; buiten op de breedst mogelijke stoepen en boulevards. Je weet niet wat je ziet…

“Daar gaan we nog een gruwelijke hekel aan krijgen” voorspelt Peter en ik vrees dat hij gelijk krijgt.

Maar we passen ons aan.

Nadat we langzaam rijdend door de drukke binnenstad zijn, vinden we aan de boulevard het beoogde parkeerterrein en er is volop plaats.

Op de fiets gaan we het centrum verkennen en we volgen te voet een stuk Capitoolroute. Veel art-deco gebouwen en een prachtige cathedraal verder, doen we ons te goed aan de Spaanse tapas. Heerlijk! Wat een verschil met wat we in Nederland aan tapas voorgeschoteld krijgen, zelfs in de Spaanse restaurants.

Eind van de middag zijn we in Zoumaia aan de kliffenkust. De camping bereiken we via een behoorlijke steile weg maar we komen op een prima plekje te staan op een van de laagst gelegen terrassen.


Er is zwaar weer voorspeld, maar de regen komt pas als we al op bed liggen.
Prima, we slapen er goed bij.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Van Frankrijk naar Spanje

Reacties zijn gesloten.