Upgrade in Hué

We ontbijten “buiten de deur”, omdat we € 14,— p.p. een belachelijke prijs vinden. We vinden schuin tegenover het resort een prima ontbijtplek. In gietijzeren koekenpannen worden eieren gebakken (al dan niet met met een soort tomatensaus erbij) en de harde broodjes die ze erbij serveren zijn heerlijk vers gebakken. We betalen € 3,—, inclusief drinken in totaal!

Als we daarna de fietsen ophalen bij de receptie krijgen we een kamer-upgrade aangeboden. Het is welliswaar maar voor 1 nacht, maar het is een bungalow en in het kader van “alvast een beetje aan thuis wennen” 😉 vinden we het prima. Als we rond lunchtijd terug zijn van de fietstocht, worden we verhuisd.

De fietstocht is aanvankelijk behoorlijk zwaar omdat we via kleine wegen over heuvels moeten. Met deze fietsen krijgen we dat niet voor elkaar en een paar keer moeten we eraf en een stukje lopen.

We bezoeken achtereenvolgens het Dong Khanh Mausoleum, Lang Tu Doc Mausoleum, het Incense- village (wierookdorp) en de Chua Tu Hieu tempel. Het lijkt heel veel, maar ze liggen dicht bij elkaar in de buurt en ze zijn allemaal de moeite van een bezoek waard.

Als we terug zijn, worden we verhuisd naar de “bruidssuite”: we zijn onder de indruk. Het is een hele grote kamer, prachtig ingericht, met een dito badkamer en een zeer ruim balkon (met schommelstoelen) dat aan een meer ligt.

We lunchen in het restaurant en daarna gaan we lekker onderuit aan het zwembad!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.