Ubon (2 dagen)

In Ubon zijn we al eerder geweest in hetzelfde hotel The Bliss. Ook nu vind ik het er  weer heel fijn.

We hebben fietsen tot onze beschikking en meteen de eerste middag maken we daar gebruik van. Zonder doel fietsen we langs het vliegveld, over een grote markt, door een park. We komen bij een zeer oude en zeer slecht onderhouden Wat. Het is eigenlijk een schitterend houten “kapel”, midden in een vijver gelegen. Maar wat ziet hij eruit. Binnen is het er stoffig; het hangt vol spinnenraggen en overal ligt duivenpoep. Ergens ligt een verdwaalde bezem, maar die is al lang niet gebruikt. Maar er staan ook schitterende Buddhabeeldjes.


We lunchen vanmiddag bij een all-you-cat-ear Sushi restaurant en het smaakt weer verrukkelijk. Wel veel rauwe vis, maar van superkwaliteit!

De tweede dag beginnen we met een bezoek aan de Zoo. Deze dierentuin bezoek je voor het grootste gedeelte met een treintje óf – zoals wij doen – met een golfkarretje. Omdat het nog niet druk is (wij zijn de eersten die met het karretje vertrekken) heb je het idee dat je alleen door een stuk ongerepte natuur rijdt waar je tussen de herten door rijdt en even later raak je in het oerwoud waar je leeuwen, panters en tijgers ziet.


De grote voliére waar je onderweg doorheen kunt wandelen, maakt grote indruk op ons. We zien vogels en kip-achtigen die we nog nooit gezien hebben en natuurlijk ontbreken de pauwen niet die behoorlijk aan het pronken zijn.

Dat pronkgedrag zien we ‘s middags weer als we in een groot winkelcentrum zijn. In het middengedeelte vindt een contest plaats van hele jonge meisjes (ik schat van 4 tot 8) die per groepje dezelfde sprookjesjurken dragen.  De meisjes zijn allemaal zwaar opgemaakt hebben nepwimpers en allemaal dezelfde getekende wenkbrauwen. De meeste dragen ook schoenen met hoge hakken. Ze zijn allemaal goed gecoacht, weten wanneer ze welke buiging moeten maken, wanneer de handjes op de heupen gelegd moeten worden en wanneer de knie vooruit moet.

Ik zie geen enkel meisje dat zich staat te vervelen of die er de brui aan wil geven, maar ik heb ook geen idee of de meisjes het nu zelf eigenlijk leuk vinden, want ik zie maar weinig plezier.


Het winkelcentrum is groot en ook dit is groots opgezet met kinderspeelpaleis  en bioscoop en een foodcourt waar je U tegen zegt. Betalen met een vooraf gekocht pasje en alle zaken zien er even hygiënisch uit en de gerechten worden allemaal  vers bereid.
De steden in Thailand zijn aan het veranderen en snel ook!
Alleen in de dorpen op het platteland lijkt de tijd nog stil te staan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.