Tuy Hoa

1 februari
Ik lees dat de paraplu vandaag niet meegenomen hoeft te worden in Nederland. 🇳🇱
Daar ben ik oprecht blij om voor iedereen die net zo’n hekel heeft aan regen als ik en wat is er de afgelopen periode een hoop naar beneden gekomen, zeg! ☔️☔️☔️☔️


Wij zitten op dit moment op de goede plekken in Vietnam, want het is echt heel fijn weer. Lekker zonnig, een graad of 28, soms een beetje wind (welkom bij die temperatuur) en fijne zachte avonden: we leven dus voornamelijk buiten.

Na 4 dagen vrijwillige quarantaine in Seaside Boutique Resort waarin we echt niets anders gedaan hebben dan er “zijn” , ben ik aardig opgeknapt van mijn verkoudheid en heb ik weer energie. Dat komt goed uit, want we verhuizen vandaag nog één keer naar het Zuiden, naar Tuy Hoa.
Het resort Stelia is behoorlijk groot en fantastisch mooi aangelegd en de kamer is navenant. Fijn balkon erbij: een paar zwembaden en het dichtstbijzijnde heeft zwemwater waar je zó inloopt (lekker van temperatuur)!

We worden door de receptioniste ook nog eens heel goed geholpen met het vinden van de beste manier om op 7/8 februari weer in Hoi An te zijn (via Danang). Het vervoer is in deze TET-periode (jaarwisseling in Vietnam) een hele puzzel en altijd weer worden we geholpen door mensen aan wie je kunt zien dat ze het leuk vinden om die puzzel voor/met jou op te lossen.

Het enige probleem waar we tegenaan lopen is het feit dat er geen fietsen verhuurd worden, ook niet in het stadje zelf. Ongelofelijk maar waar!
Maar, we hebben een oplossing gevonden! Er zijn een paar hotels die enkele fietsen hebben, maar alleen voor de eigen gasten. OK. Dan verkassen we 4 februari naar de “buurman” Hotel Rosa. Daar hebben we inmiddels de fietsen bekeken en vastgegelegd voor ons voor drie dagen, we hebben er gegeten (prima kok daar ook) en kamers geboekt!

Dan verkennen we de eerste 3 dagen hier de buurt en de laatste 3 dagen de iets verder weg gelegen stukken.
Helemaal tevreden wandelen we over de boulevard naar huis.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Tuy Hoa

Reacties zijn gesloten.