Stoupa (2)

Wo.dag 31 mei

Vandaag trekken we erop uit met de fiets.
Er ligt een schitterend vrij fietspad langs de kust naar het zuiden. Dat is genieten…

‘s Middags gaan we allebei (!) de zee in. De temperatuur van het water valt me niet mee, maar zeker achteraf is het toch lekker, zo’n frisse duik, vooral nu de temperaturen steeds verder oplopen.

Een mooie zonsondergang is er vandaag niet, maar de ontvangst bij Pefko is bijna zoals bij vrienden en het eten is er weer prima.

Voor zo’n fijne dag vind ik het maar een saai verhaal geworden en dan kom ik er ook nu pas achter dat ik Peloponnesos de hele tijd verkeerd gespeld heb.
Rectificatie: de juiste schrijfwijze is Peloponnesos.

En “nu” is donderdag 1 juni, ’s middags om 18.00 uur.

Peter is super-actief vandaag. Om 8 uur vertrekt hij voor een wandeling naar Agios Nikolaos, over hetzelfde pad als gisteren, heen en terug 2 uur! Wat een bikkel.

Daarna fietsen we over de autoweg naar het Noorden, naar Kardamyli. Dat lijkt Peter zo’n leuk dorp dat we de helmen weer opgezet hebben. Ondanks dat er geen fietspad is, valt het me toch mee. De achteropkomende auto’s geven ons ruim baan en er wordt ook rustig gereden.

In het dorp is niet veel te beleven, ook niet aan het water. Uiteindelijk is lekker lunchen daar het enige wat dit uitstapje oplevert.

Al weer geen bijzonder spannend verslag, maar om nou in mijn blog te gaan vertellen dat we flink vorderen in onze boeken, de competitie bij de diverse spelletjes soms “moordend” is, dat diegene die op rechts zit, moet geven bij het kaarten (net als het serveren bij tennis), is te gek voor woorden, maar we hebben wel lol samen….


We hebben hier in Stoupa echt een toptijd gehad.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.