Sibenik

We zijn neergestreken in Brodarica, camp Sani. Een mini-camping (12 plaatsen) en pal naast elkaar in 2 rijen. We hebben de achterste plaats, zodat we niet ingeklemd zitten tussen 2 buren. Het is er toch gezellig, niet in de minste plaats omdat we gisteren samen naar DE finale keken.

De campingbaas en vooral zijn vrouw deden er alles aan om de gasten in de watjes te leggen. Rode, witte en rosé wijnen, eigengemaakte limoncello en een ander sterk drankje, schaaltjes met knabbels en ook nog brood met schalen vol kaas, ham en worst! Het mocht niet baten, maar de Kroaten waren toch trots op hun team dat vandaag door 100.000 fans is ingehaald als helden!

Vandaag verkennen we Sibenik. We parkeren op het terrein van het ziekenhuis. “Sorry, wij moeten hier niet zijn, hoor!” “Dat geeft niet, je kunt hier ook gewoon parkeren als je het stadje in wilt.” Het is een leuk plaatsje met een oude kern, waar we – mede door de verzengende hitte – in een slakkengangetje doorheen slenteren. De kathedraal van Jacobus is de moeite van een bezoekje waard al is de buitenkant eigenlijk interessanter dan de binnenkant. Jammer dat daar net een stukje ontoegankelijk was door werkzaamheden waar het graf van de bisschop van Sibenik te bezichtigen zou zijn (overleden ten tijde van de Vaderlandsoorlog). Ik vind het telkens raar als ik me realiseer dat de Kroaten hier nog zo kort geleden een oorlog meegemaakt hebben. Wat doet dat met je?

In het grote winkelcentrum aan de rand van de stad doen we boodschappen. De Konsum supermarkt ligt helemaal achterin het centrum, zodat je met al je boodschappen (liters water vooral) terug moet sjouwen. Een boodschappenwagentje scoren lukt niet, want we hebben net niet het juiste muntje (water terug in het vak) en vlakbij de camping nog een extra stop. Het lijkt allemaal niet belangrijk, maar we zijn nog niet helemaal gewend aan de temperatuur hier, terwijl we toch al goed hebben kunnen oefenen in Nederland voor we vertrokken. Maar dit is andere koek!

Als we terug op de camping zijn, houden we lekker ons gemakje, leggen een visje op de bbq en wandelen naar het strand voor een pannenkoekje na.

We zijn van plan om morgen naar Krka Nacional Park te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Sibenik

Reacties zijn gesloten.