Shkoder

31 mei

De start is een beetje problematisch vandaag. De twee navigatie-apps spreken elkaar tegen.
We willen het liefst de route volgen van de dame (we dubbelen dan geen stuk van toen we naar hier kwamen), maar de heer (van de speciale camper-app die onze afmetingen kent) waarschuwt bij elke zijweg dat we een U- bocht moeten maken. We negeren dat een km. of 7 in de hoop dat hij bijdraait, maar het tegendeel gebeurt: hij begint nu zelfs door te te geven dat we zelf moeten kijken of we doorgang hebben op deze weg. Nou, we kunnen veel, maar dat kunnen we niet overzien: dus terug en opnieuw en beter!

De rest van de reis verloopt wel soepel en rond de middag draaien we camping Shkoder-lake Resort op.
We hebben gisteren gereserveerd (iets wat we eigenlijk nooit doen), maar nu zijn we er blij mee. Het is een mooi gelegen, super de luxe camping. Ruime plaatsen, geweldig fijn sanitair, dwz ruim met eigen wasbak en spiegel in je doucheruimte etc., en een heel goed restaurant! Goedkoop ook, vinden we de eerste dag; morgen denken we daar iets anders over maar daar kom ik later op terug.

We besluiten vanmiddag geen activiteiten meer te ondernemen; morgen naar Shkoder te fietsen en de stad te verkennen en overmorgen met een georganiseerde tour (busje van een man of 14) naar Teth in de bergen de gaan (inclusief maaltijden en overnachting).

Peter rijdt nog wel even naar Shkoder op en neer (14 km. heen en terug) om alvast wat bekend te raken met de stad. Hij komt helemaal enthousiast terug ”zo niet-westers”; “zo relaxt”; zo veel te doen op straat”; ” ik voel me helemaal op mijn gemakje daar”….

Zin in morgen…..

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.