San Pedro Pescador

Do.28.9

Tegen drie uur ‘s middags komen we op de camping aan. Jeroen heeft voor ons gereserveerd en we staan 2 plaatsen van Peggy en hem vandaan, maar dat weten we dan nog niet. We moeten even goed kijken hoe we de camper wegzetten, ivm ruimte, privacy en zon, maar we zetten hem schuin in de hoek en dat blijkt prima uit te pakken.

Even later zijn we met zijn vieren en kletsen we gezellig bij. Wat hebben jullie allemaal meegemaakt? En, hoe was het bij ons? Eén ding komt in ieder geval overeen: we hebben een goede tijd hier in Spanje!

‘s Avonds eten we samen spaghetti bij Peggy en spreken af dat we morgen in ieder geval in de zee gaan zwemmen (voor mij de tweede keer dit jaar 🏊‍♀️)

Vrij 29/9

Vrijdagmorgen fietsen we naar L’Escala over een bijna overal goed begaanbaar fietspad. Het is maar een klein stukje ”kluunen”, maar wel,een heftig stukje!

Vlak voor l’Escala stoppen we bij een opgraving van zowel een Grieks als een Romeins dorp, die tegen elkaar aan gelegen zijn maar het Romeinse dorp is wel 6 eeuwen later gebouwd dan het Griekse. Dat is alvast één verschil. Een ander verschil is de grootte en opzet. Het Griekse dorp is kleiner (qua huizen) en wat knusser en er is veel aandacht besteed aan wijsgeren en de plaatsen waar van gedachten gewisseld kon worden. Het Romeinse dorp is groter/ breder van opzet en de huizen zijn veel groter/luxer, getuige de vele mozaïekvloeren die verbazingwekkend goed de tand des tijds hebben doorstaan.

Als we terug zijn ‘s middags gaan we -zoals beloofd – de zee in (ik ook!) Ik ga zelfs nog even op het strand zitten (wel óp mijn slippers, want wat heb ik toch een hekel aan dat strandzand op een andere plek dan op mijn voeten🥴)

‘’s Avonds eten we op de camping waar Max en Sax voor het entertainment zorgen. Het is een goede coverband, maar als ze eenmaal op stoom zijn is er van een goed gesprek geen sprake meer gezien het geluidsniveau. Rest ons niets anders dan wat te fantaseren over de drie dansmariekes op de dansvloer.

Het is weer supergezellig zo’n dag met Peggy en Jeroen in Spanje, ongeveer in dezelfde tijd als vorig jaar in Valencia. Wie weet waar we elkaar volgend jaar ontmoeten in den vreemde (Gelukkig zien we elkaar ook als we in Eindhoven zijn).

Zat. 30/9

Om 8.00 uur zwaaien we Peggy en Jeroen uit: ze gaan weer naar huis.

Twee uur later zijn wij ook weer en route, op weg naar Vic la Gardiole (linksonder bij Montpellier)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.